Filmweek belicht Palestijnse kwestie
Wereld, Cultuur -

Filmweek belicht Palestijnse kwestie

Van 16 tot 27 maart vindt in Gent en Antwerpen de filmweek 'Eye on Palestine' plaats over de geschiedenis en actualiteit van de Palestijnse kwestie. Op vrijdag 26 maart is er ook een seminarie over burgerjournalistiek.

maandag 15 maart 2010 22:20
Spread the love

‘Eye on Palestine’ gaat dinsdagavond 16 maart van start met een debat tussen Ludo Abicht en André Gantman en de voorstelling van het boek ‘Israël-Palestina. Tweespraak over oorzaken en oplossingen’. De hele week lang zijn er tal van films en documentaires, die telkens worden ingeleid door een expert of de filmmaker zelf. Wie interesse heeft voor burgerjournalistiek, mag zeker de workshop op vrijdag 26 maart niet missen. Filmmaker Yoav Gross van de Israëlische organisatie B’Tselem en de Palestijnse cameraman Haytham Al Khateeb focussen er op audiovisuele cultuur in relatie tot de politieke omstandigheden. Beide bezoekers spreken ook op de slotdag op zaterdag 27 maart. Eye on Palestine in GENT wordt gerealiseerd door Vrede vzw, Masereelfonds Gent, Victoria Deluxe en GAPP (Gents Actieplatform Palestina) in samenwerking met Menarg (Middle East and North Africa Research Group), Vredeshuis Gent en Film-Plateau. In Antwerpen vindt er ook een luik plaats van de filmweek, in samenwerking met Wereldculturencentrum Zuiderpershuis en het Moussemfestival.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!