(fotograaf: John Moussiaux)

Regisseur Robbe De Hert:

"Voor de arbeiders, die in voortdurende onzekerheid leven, is het heel moeilijk. Een werkgever die zoveel mensen tewerkstelt, heeft een enorme verantwoordelijkheid. Zijt ge al eens in zo'n fabriek binnen geweest? Gaan ze dat allemaal laten verrotten? Dat kan toch zomaar niet? Ik zou dat verschrikkelijk vinden."

 

Nieuws, Economie, België, Lokaal, Opel, Opel Antwerpen -

Mensenketting Opel Antwerpen: enkele reacties

zaterdag 13 maart 2010 16:55
Spread the love

Uit solidariteit met de arbeiders van Opel werd er op zaterdag 13 maart een mensenketting gevormd op het Steenplein en de promenade langs de Schelde. 2600 rechtsreekse arbeidsplaatsen bij Opel Antwerpen en vele onrechtstreekse arbeidsplaatsen bij de toeleveranciers dreigen verloren te gaan als de Opel-fabriek in Antwerpen zou sluiten. Tijdens de manifestatie werd er ook gedacht aan de collega’s bij Carrefour en andere bedrijven waar door herstructurering of sluiting arbeiders op straat komen te staan.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!