“Werknemers Schering-Plough moeten aandeelhouders betalen”
Nieuws, Economie, België, Schering-Plough -

“Werknemers Schering-Plough moeten aandeelhouders betalen”

Bij het farmaceutische bedrijf Schering-Plough in Heist-op-den-Berg worden 231 werknemers aan de deur gezet. “Toen het bedrijf onlangs werd overgenomen door multinational MSD werd aan de aandeelhouders een mooi pakket beloofd. Blijkbaar moeten de werknemers dat nu betalen”, zegt LBC-secretaris Koen De Kinder.

donderdag 11 maart 2010 15:53
Spread the love

Schering-Plough is geen bedrijf in moeilijkheden, verzekert Koen De Kinder. “Er zijn de voorbije jaren nooit negatieve resultaten geweest en toen de CEO van MSD in Davos premier Leterme tegen het lijf liep, heeft hij gezegd dat Heist-op-den-Berg de beste productievestiging is.”

Toch wil Schering-Plough 231 van de 1092 banen schrappen. De vakbonden willen zich daar niet bij neerleggen. “We gaan alles in het werk stellen om de teller op nul te krijgen. We aanvaarden zeker geen gedwongen ontslagen”, zegt Koen De Kinder.

“De directie roept op tot constructief overleg, maar had ons voor de vergadering van vandaag niet eens uitgenodigd. Dat is een aanfluiting van het sociaal overleg”, zegt Koen De Kinder.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!