Chinese uitvoer vliegt de hoogte in
Nieuws, Wereld, Economie, China, Wereldhandel -

Chinese uitvoer vliegt de hoogte in

China is de fabriek van de wereld. Velen kijken dan ook met volle aandacht naar de Chinese economische prestaties om beter te kunnen inschatten hoe het de wereldeconomie vergaat.

woensdag 10 maart 2010 18:30
Spread the love

De voorbije maand februari steeg de Chinese uitvoer met maar liefst zesenveertig procent in vergelijking met dezelfde maand in 2009. Zelfs verrekend met de forse daling vorig jaar – een kwart minder export – blijft dat een spectaculaire sprong voorwaarts.

En aan de importkant is de stijging al bijna even sterk, namelijk vijfenveertig procent meer dan in februari 2009. Daar zit het economische herstelprogramma voor veel tussen. De overheid pompt immers geld in de economie waarmee ook heel wat goederen en diensten in het buitenland worden gekocht.

Chinese herstelprogramma is meest ecologisch

Voor sommigen wellicht curieus, maar wel goed om weten: van alle economische herstelprogramma’s blijkt dat van China meest groen te zijn. Op dit ogenblik zijn dus niet de rijke en – per hoofd van de bevolking – meest CO2-producerende landen best bezig. Neen, het is China dat nu het meest werk maakt van een ecologische economie… en straks wellicht zijn milieuoplossingen aan de wereld verkoopt.

take down
the paywall
steun ons nu!