Eigen Makelij promoot tweede compilatie-cd in Trix
Nieuws, Cultuur, Lokaal, Stampmedia, Eigen Makelij, Hiphop, Hip hop, Urban -

Eigen Makelij promoot tweede compilatie-cd in Trix

ANTWERPEN -- Vrijdag 5 maart zet het Antwerpse Muziekcentrum Trix haar deuren open voor de release van de tweede compilatie-cd van ‘Eigen Makelij’. Deze cd komt tot stand door een samenwerking van de betere Nederlandstalige hiphopartiesten uit Vlaanderen.

donderdag 4 maart 2010 11:06
Spread the love

‘Eigen Makelij’ is een hiphoplabel uit Antwerpen en is opgericht om de hiphopcultuur te ondersteunen. Het label is gekend voor zijn creatieve en intensieve aanpak. “We werken met vijftien mensen en we doen alles zelf: het maken van muziek, beats, teksten, cd’s, clips, flyers, enz….” Vrijdag geeft Eigen Makelij het grote publiek de kans om kennis te maken met kwalitatieve hiphop van eigen bodem met optredens van 2000Wat, Antraks, Nag, Twan, Tourist Lemc Saalkk, Pepe en andere artiesten.

Populair op het net

Op maandag 1 maart waren 2000Wat en Nag te gast in de studio van 101Barz, het grootste platform in Nederland waar je als hiphopper je ding kan tonen. 101Barz is een onderdeel van de Nederlandse publieke omroep BNN. “Door dat optreden was ons publiek na één dag verdubbeld”, zegt Kevin Cloos (23), beter bekend als Rasss. Het tv-optreden werd ondertussen meer dan 70 000 keer bekeken op het internet. “In Nederland leeft hiphop meer bij jongeren dan in België”, verklaart Kim Nzita Vangu of, korter, Pasi.

Ook op Facebook is Eigen Makelij aanwezig. “Voor de nieuwe compilatie hebben we een actie in elkaar gestoken. Als de groep ‘Eigen Makelij’ op Facebook 3000 of meer fans telde, dan kon iedereen de compilatie gratis downloaden. Dat ging sneller dan we dachten. Na twee dagen had de groep meer dan 3000 fans”, vertelt Benjamin Hertoghs (24), alias Nag van Eigen Makelij. Volgens Tim Dalle (28), oprichter van het label, bieden de nieuwe media een alternatief aan om te communiceren met de doelgroep.

Samen sterk

Het creëren van een label heeft voor alle artiesten alleen maar positieve gevolgen gehad. “We hebben twee jaar geleden beslist om een platform voor ons allemaal op te richten”, legt Dalle uit. “We zijn omringd door mensen die met hiphop bezig zijn. Dat geeft een goede indruk en samen staan we sterker. Er heerst een positieve concurrentie, maar we motiveren elkaar. We maken ook reclame voor elkaar en zo komen mensen bij andere hiphopgroepen terecht en bereiken we een breder publiek.”

Vruchten plukken

“Het werken bij Eigen Makelij is geen job van negen tot vijf, je staat ermee op en je gaat ermee slapen.” Volgens Dalle is geduld heel belangrijk. “De tijd die we er tot hiertoe al hebben ingestoken is nodig als we groter willen worden en iets willen bereiken. Het is de bedoeling om zo productief mogelijk te blijven werken.”

De kersverse compilatie-cd ‘Eigen Makelij – Volume 2? kan je gratis downloaden via: http://eigenmakelij.bandcamp.com/album/eigen-makelij-volume-02

© 2010 – StampMedia – Laure Van Gestel

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!