Interview, QuotesOnsNieuws, Dewereldmorgen.be, Oxfam-Solidariteit, Stefaan Declercq -

Stefaan Declercq verwacht aandacht voor onderliggende tendensen

Stefaan Declercq verwacht aandacht voor onderliggende tendensen
dinsdag 2 maart 2010 16:32

 Algemeen secretaris van Oxfam-Solidariteit, Stefaan Declercq, over dewereldmorgen.be.

“Ik vind het een gemis dat mensen niet met hun eigen reilen en zeilen naar buiten kunnen komen. Ik heb het dan vooral over de derde wereld, aangezien dat ons als Oxfam vooral interesseert, namelijk de internationale politiek.

Haïti is daar een heel goed voorbeeld van. De structurele problemen hebben in de media heel weinig aandacht gekregen. Volgens ons moeten vooral de Haïtianen zelf die boodschap kunnen brengen. We stellen vast dat de afgelopen weken vooral buitenlanders geïnterviewd werden over de situatie in Haïti. Er kwamen heel weinig Haïtianen aan bod.

Wij verwachten van DeWereldMorgen.be aandacht heeft voor die onderliggende tendensen, voor maatschappelijke stromingen die bestaan en die minder sensationeel zijn, maar die kunnen voorspellen waar we naartoe gaan. En dan niet enkel louter observerend, maar ook op een manier die aangeeft hoe we greep kunnen krijgen op de realiteit.”

take down
the paywall
steun ons nu!