Interview, QuotesOnsNieuws, Dewereldmorgen.be, Jan Renders, ACW -

Jan Renders wil meer duiding

Jan Renders wil meer duiding
dinsdag 2 maart 2010 12:33

 ACW-voorzitter Jan Renders over dewereldmorgen.be.

“Vele media staan enorm onder druk van de markt, van de commercie. Daardoor worden zij sterk beïnvloed in hun berichtgeving. Zij berichten veel te vaak vanuit een marktlogica, die veel te weinig kritisch is voor de manier waarop onze samenleving vandaag functioneert. Wij willen meer duiding, meer informatie vanuit een sociale invalshoek. Vanuit een invalshoek die mensen ook interesseert, vanuit de vraag waar het naartoe moet met deze samenleving, hoe deze samenleving moet veranderen, en wat er nodig is aan inzet om deze samenleving in een goede richting bij te sturen. Daar is goede informatie en goede duiding voor nodig. Dat verwachten wij van DeWereldMorgen.be.”

take down
the paywall
steun ons nu!