K’s Choice maakt comeback met ‘Echo Mountain’
Cultuur, Stampmedia, K's Choice, CD, Muziek -

K’s Choice maakt comeback met ‘Echo Mountain’

De nieuwe single van K's Choice, 'Come Live The Life', is sinds kort op de radio te horen. Met hun nieuwe album 'Echo Mountain' dat op 26 maart uitkomt, maakt de groep een opmerkelijke comeback.

maandag 1 maart 2010 01:05
Spread the love

Na het reünieconcert op Dranouter in 2009 gingen Gert en Sarah Bettens naar hun favoriete opnamestudio in Amerika. Daar besloten ze om samen met bandleden Koen Lieckens, Eric Grossman en nieuwkomers Thomas Vanelslander en Reinout Swinnen een nieuwe plaat te maken. Ze zijn er zo enthousiast over dat ze hun cd de naam van de opnamestudio doopten, ‘Echo Mountain’.

“De beste plaat die we ooit maakten”

Het is tien jaar geleden dat ze samen in de studio stonden. Gert Bettens: “Dat waren jaren van werken aan solo albums, projecten en kleine kindjes maken. Het duurde niet meer dan enkele weken voor we opnieuw leerden wat we bijna vergaten: hoe heerlijk het is om muziek te maken met deze band en, al zeg ik het zelf, hoe goed hij klinkt.”

“De liedjes moeten vanaf de eerste seconde doen denken aan K’s Choice maar met nieuwe elementen die ons doen klinken als een nieuwe band. Sommige mensen zullen onze nummers rock, anderen pop en zelfs folk noemen. Wij hebben nooit zo vastgehouden aan labels. Voor ons zijn het gewoon veertien nummers die uit de grond van ons hart komen en proberen om het mysterie van het leven te vatten, van mensen met hun gevoelens, groot en klein,” zegt Bettens.

“Hoe onze nummers ook klinken, we houden ervan, en zetten ze op tape in een studio dichtbij Sarah’s huis in Asheville (North Carolina). Het was een oude kerk omgeven door bergen, wijde hemels en plaatsen waar ze heerlijke koffie serveerden.”

‘Come live the life’

De nieuwste single van K’s Choice is al te horen op de radio. De inspiratie haalden ze uit hun eigen leven. Bettens: “De titel en de teksten zijn een samenvatting van hoe we ons op dit moment voelen: soms beweegt het leven traag, als de slakken in de clip, soms is de snelheid ervan verbijsterend. Sommigen onder ons zijn gelukkig, anderen niet. Maar we ervaren allemaal schoonheid, pijn, winst en verlies. Uiteindelijk komt het erop neer dat het leven een prachtig iets is. Wij willen elke seconde leven en muziek maken.”

Bekijk hier de clip van hun nieuwste single www.kschoice.be

© 2010 – StampMedia – Lizelotte Stroeckx

take down
the paywall
steun ons nu!