Interview, Nieuws, QuotesOnsNieuws, De Wereld Morgen, De Verenigde Verenigingen -

Ann Demeulemeester ziet te weinig verdiepend debat

Ann Demeulemeester ziet te weinig verdiepend debat
maandag 1 maart 2010 17:03

“Wij kijken echt uit naar DeWereldMorgen.be, omdat wij de media veel te belangrijk vinden om over te laten aan de markt. Wij stellen vast dat door de commercialisering van de media een aantal dingen aan het verschuiven zijn, dat de maatschappelijke rol van de media veranderd is.

Wij zien dat belangrijke thema’s, thema’s die vooral belangrijk zijn voor het middenveld, voor het verenigingsleven, voor allerlei actiegroepen, dat die onvoldoende aan bod komen in de media. Wij zien ook dat er veel te weinig informatie is, veel te weinig duiding en veel te weinig debat, echt verdiepend debat – niet louter conflictueus – waarin ook dat middenveld en die actiegroepen een rol kunnen spelen.

Het lijkt ons dat door een coalitie van het middenveld, van het verenigingsleven zelf met de journalisten die het anders willen doen, dat we daar op een totaal nieuw spoor zitten voor de toekomst, dat we daar kunnen een duw geven en een accent leggen zodat die media in de toekomst ook een stuk opnieuw onze media worden, dat die verhalen van solidariteit, die verhalen van duurzaamheid, die verhalen van goede verandering, dat die daar ook hun plek krijgen.

En daarom geloven wij ook zo hard in DeWereldMorgen.be, en daarom zullen we ook onze verenigingen oproepen om daar heel actief aan mee te werken.”

take down
the paywall
steun ons nu!