Meer HIV in sommige streken VS dan in Afrika

Meer HIV in sommige streken VS dan in Afrika

Afrika is zwaar geteisterd door HIV/aids. Dat is zeker waar. Maar het doet makkelijk vergeten dat wel meer streken lijden onder de aids plaag. Ietwat verrassend zijn daar ook gebieden uit de Verenigde Staten bij, aldus een artikel in Newsweek.

zondag 28 februari 2010 21:14
Spread the love

Zo zijn bijvoorbeeld één op dertig volwassenen in de hoofdstad Washington met aids besmet. Dat is meer dan in Ethiopië, Nigeria of Rwanda. Ook in New York liggen de besmettingscijfers hoog: één op veertig zwarten, één op tien homoseksuelen en één op acht drugsverslaafden die injectienaalden gebruiken.

In sommige stedelijke gebieden in de VS gaat het zelfs om dertig procent van de homoseksuelen. Voor Kenia ligt dat gemiddeld op net geen acht procent en voor Zuid-Afrika op net geen zeventien procent.

take down
the paywall
steun ons nu!