Hello world
Nieuws -

Hello world

Voilà, hier zijn we dan. Dit is de nieuwe nieuwssite waarop we u de komende maanden en jaren hopelijk vaak mogen begroeten.

zondag 28 februari 2010 21:36
Spread the love

In dit eerste bericht aan de wereld willen we u niet overstelpen met grote woorden en dure beloftes. Dit is een nieuwssite die bescheiden van start gaat, maar die wel gezonde ambities koestert.

Hier gaan we proberen nieuws te brengen dat er toe doet. U zal ons niet met twee zendwagens en een leger reporters zien hollen van het ene incident naar het volgende conflict. Dat moet ons toelaten om wat langer stil te staan bij nieuwsfeiten waar andere journalisten in hun haast aan voorbij hollen.

Toen we op zoek moesten naar een naam voor deze site, zochten we iets dat goed in de mond ligt, iets dat we niet telkens moeten spellen als we ergens op reportage zijn. We kwamen terecht bij een naam die vooruit kijkt en een klein beetje hoop uitdrukt. DeWereldMorgen.be dus, omdat we niet alleen stilstaan bij wat voorbij is.

DeWereldMorgen.be heeft geen aandeelhouders en keert geen dividenden uit. DeWereldMorgen.be is van ons, de kernredactie en een grote groep van medewerkers. DeWereldMorgen.be is ook van u. En dat mag u zeer letterlijk nemen. Een nieuwssite als deze bestaat alleen bij de gratie van zijn lezers.

U kan DeWereldMorgen.be helpen groeien door te bloggen, door commentaar te geven, door artikels aan te prijzen bij vrienden en collega’s, door voorstellen te doen voor artikels en interviews, door tips door te spelen en ook door ons financieel te steunen.

Hoe meer u DeWereldMorgen.be steunt, hoe harder we kunnen groeien en hoe minder afhankelijk we worden van andere wankele inkomstenbronnen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!