De jonge organisatie STeR, Studenten Tegen Racisme, kwam in de Gentse straten op voor een verdraagzaam Ugent. Sinds de erkenning van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) in het PFK op maandag 14 december, staat de open en niet-discriminerende visie van Ugent volgens STeR onder vuur.

De vele spandoeken en opschriften zijn duidelijk. Het NSV is een racistisch, seksistische en homofobe organisatie die Ugent enkel kwaad kan berokken. Met de organisatie van een congres in het ICC diezelfde avond, waar verschillende extreem-rechtse sprekers aanwezig waren, lijken zij die beschuldigingen op zijn minst te bevestigen.

Reportage, Nieuws, Samenleving, België, Lokaal, Manifiesta, Gent, Ugent, Nsv, STeR, PFK -

Manifiesta kleurt Gentse straten

vrijdag 26 februari 2010 23:13
Spread the love

Studenten Tegen Racisme (STeR) organiseerden woensdagavond een manifiesta in de Gentse straten. Hiermee komen ze op tegen de toetreding van het NSV aan het PFK. De avond verliep wreedzaam zonder problemen.

take down
the paywall
steun ons nu!