Interview, QuotesOnsNieuws, Michel Genet, Greenpeace -

Michel Genet ervaart dat de concurrentie steeds groter wordt

Michel Genet ervaart dat de concurrentie steeds groter wordt
zaterdag 20 februari 2010 18:21

Voorzitter Greenpeace België, Michel Genet, over ‘DeWeMo’.

“De media zitten vandaag in een zeer rare situatie. De concurrentie wordt steeds sterker en sterker. De concurrentie tussen de verschillende media, maar ook voor ons, Greenpeace, wordt het steeds moeilijker om onze boodschap in de media te krijgen. Over de langetermijnproblemen wordt niet altijd goed bericht door de media, dat is frustrerend voor ons. Neem bijvoorbeeld de klimaattop. Dat was een buitenkans om diep te gaan, over de klimaatproblematiek. Het is zonde dat dit niet gebeurde.

Een project als DWM is voor ons erg belangrijk aangezien het wel wil focussen op diepere trends, op grotere problemen. Het hangt natuurlijk af van het aantal mensen dat dit nieuwe medium op internet zal volgen. Voor ons is het alleszins een manier om zeker te zijn dat ons publiek bereikt wordt. Daarom vinden wij het een belangrijk project.

Ook voor media zelf is DeWereldMorgen.be interessant, aangezien het project een nieuw model wil uitproberen.”

take down
the paywall
steun ons nu!