Essay, Cultuur, Expats, Zinneke -

Zinneke 2008 – ZinnodocExpo

Zinneke 2008 – ZinnodocExpo
vrijdag 16 mei 2008 17:59

Brussel wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van de vele expats. De laagopgeleiden noemen we allochtonen, hoogopgeleide (meestal witte) buitenlanders noemen we expats. Allochtonen komen meestal op de televisie als er iets fout gaat, expats krijgen we zelden of nooit te zien.
‘Zinnodoc, Beyond the frame’ wil burgerschap en engagement promoten, maakt de aanwezigheid van expats zichtbaar en stimuleert de dialoog tussen de “zinnekes” en de ex-pats. ‘The frame’, het kader, is een socio-politiek en cultureel gecreëerde grens die de mening van de mensen bepaalt. Tijdens “Beyond the frame” zien de deelnemers en het publiek Brussel door de ogen van geëngageerde burgers en sociale organisaties. Ze krijgen een frisse kijk op Brussel die de traditionele interpretatie overstijgt.

‘Zinnodoc, Beyond the frame’ is een project van GetBasic, Indymedia.be, TV Brussel, en De Zinneke Parade en wordt gesteund door de Koning Boudewijn Stichting.

realisatie Alain CLEMENT

take down
the paywall
steun ons nu!