De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Zimmerman vrij om te gaan
Moord, Trayvon Martin, George Zimmerman, brekend nieuws -

Zimmerman vrij om te gaan

zondag 14 juli 2013 04:49
Spread the love

Juryleden hebben George Zimmerman niet schuldig bevonden aan doodslag in de fatale schietpartij van de 17-jarige Trayvon Martin.

De zeskoppige, vrouwelijke jury beraadslaagde gedurende meer dan15 uur, verdeeld over twee dagen voordat zij hun beslissing zaterdag in de avond plaatselijke tijd bekend maakten.

Ze hadden de mogelijkheid om Zimmerman te veroordelen voor doodslag, maar kwamen niet tot die uitspraak ondanks dat ze vroegen om een verduidelijking van de aanklacht.

Na het horen van de uitspraak, vertelde de rechter Debra Nelson aan Zimmerman dat hij vrij was om te gaan.

Juryleden moesten twee verschillende verhalen aanhoren over Zimmerman en beslissen of hij een namaak politieagent was die de wet  in eigen hand nam of een goedbedoelende buurtwacht vrijwilliger die de ongewapende tiener uit zelfverdediging neerschoot, omdat hij vreesde voor zijn leven.

take down
the paywall
steun ons nu!