Ingrediënten voor 4 personen :
200 g risottorijst
600 ml water
1 blokje groentebouillon
250 ml witte wijn
300 g doperwten
1 ui
3 teentjes knoflook
2 bakjes alpro soya tofu reepjes pittig gekruid
2 takjes tijm
1 citroen
3 el olijfolie
Bereidingswijze :
– Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
– Snipper de ui en 2 teentjes knoflook en bak ze 5 minuten in een ruime pan. Voeg hier de rijst aan toe en schep om tot de korrels glanzen. — Blus de rijst met de wijn.
– Zet het vuur iets hoger en voeg de bouillon scheutje voor scheutje toe, tot alle bouillon is opgenomen.
– Bak ondertussen de alpro soya reepjes licht gekruid met 1 teentje knoflook, de rasp van een halve citroen en de tijm.
– Wanneer de risotto beetgaar is, voeg dan de reepjes en de doperwten toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken en breng op smaak met zout, peper en citroen sap, naar smaak.