De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Radio Mukambo 443 – We No Be Machine

dinsdag 31 maart 2020 19:19
Spread the love

Global lockdown of niet, de groove moet doorgaan! Zijn we machines die gewoon kunnen worden afgesloten en vergrendeld? Onipa geeft ons het antwoord op hun debuutalbum, cd van de week op Radio Mukambo. Van Ghana tot Londen, Onipa (‘mens’ in de Ashanti-taal) brengt energie, groove, elektronica, Afro-futurisme en vuur naar de dansvloer!

Manu Dibango bewees dat hij geen machine is, de Kameroense saxofonist stierf vorige week op 86-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus. Een van de meest invloedrijke Afrikaanse muzikanten van de afgelopen eeuw heeft ons een van de meest gecoverde en gesamplede nummers ooit nagelaten, Soul Makossa. We luisteren naar de Braziliaanse versie!

We kondigen twee nieuwe videoclips aan van Portugese afrobeat. Er bloeit iets in Lissabon, They Must Be Crazy en Carapaus Afrobeat zitten er middenin. Tony Allen & Hugh Masekela brengen een ode aan Fela Kuti ++ nieuwe sounds van Proyecto Secreto (ska), Ozferti (ethiohop) & Pongo (kuduro).

Je kunt de podcast downloaden op www.groovalizacion.org/mukambo9

CD of the week: Onipa – We No Be Machine
 
Tracklist:
1. Onipa – We No Be Machine
2. Tony Allen & Hugh Masekela – Never (Lagos Never Gonna Be The Same)
3. They Must Be Crazy feat. Selma Uamusse – Expensive Water (Mati Yakataika)
4. Carapaus Afrobeat feat. Tony Allen, Boss AC & Oghene Kologbo – Do Allen/Diabo na Terra
5. Onipa feat. Wiyaala – Onipa
6. The Shakin Jamaican – Earthquake
7. Proyecto Secreto – Jamaica 69
8. Manu Dibango – Soul Makossa
9. Chico Science & Nação Zumbi – Samba Makossa
10. Onipa – Kukuru
11. Ozferti – Chika Bet
12. Pongo – Uwa
13. Batida – Bantú
14. Gatanga Boys Band – Tiga Kundega (Hide & Smile Edit)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!