De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Politiegeweld op vrouwen tijdens TBTN Brussel 11/02/2017

Politiegeweld op vrouwen tijdens TBTN Brussel 11/02/2017

zondag 12 februari 2017 04:53
Spread the love

Afgelopen avond ben ik met een aantal kameraden naar een Take Back The Night gegaan in Brussel. Dat was een vreedzame fakkeltocht waar vrouwen en transpersonen protesteerden tegen geweld op vrouwen. Maar tijdens deze TBTN kregen we echter te maken met geweld van de politie jegens vrouwen en transpersonen!!! Daarover post ik nu een getuigenis van Dorothea de Pony en Azalea de Beer op Youtube. (Politiegeweld op vrouwen tijdens TBTN)

Deze machtsvertoning van de politie heb ik nog nooit gezien. Zeker niet tegenover een groep vrouwen en transpersonen die maar 60 à 80 personen omvatte! Er werden tientallen politieagenten ingezet alsof wij de grootste criminelen waren in het land. Dit soort hardhandige aanpak door politie kan niet door de beugel. Dit is nog maar het begin! Onder mom van terrorismebestrijding zal men een nog veel hardere aanpak uitoefenen op de bevolking en activisten, mensen met een groot rechtvaardigheidsgevoel, zullen daarvan de eerste slachtoffers worden. 

Wij zijn een democratie en betogingen (of ze nu wel of niet worden aangevraagd) zijn daar een deel van. De politie is er om ons te beschermen, niet om ons in elkaar te slaan, niet om ons te arresteren wanneer we onze burgerrechten uitoefenen!

Block, Resist, Protest!

take down
the paywall
steun ons nu!