De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nep Waarheid is de Waarheid van Vandaag.

Nep Waarheid is de Waarheid van Vandaag.

maandag 20 februari 2017 12:22
Spread the love




Nep Waarheid is de Waarheid van Vandaag.


Vandaag is het moeilijk om echt nieuws en nepnieuws te onderscheiden en kan men door de bomen het bos niet meer zien.


Hele kantoren worden volgestopt met mensen die voortdurend nepnieuws de wereld inzenden, in Amerika, Europa, Rusland en overal op de wereld en die trollen genoemd worden. https://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_(internet)

Een trol is een persoon die op Usenet, fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen) van andere mensen uit te lokken, opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven of zichzelf expres anders voor te doen.

Mensen zoeken vaak bevestiging in zijn/ haar denken en zienswijze en zoeken en vinden meestal wel de artikelen die dat denken bevestigen, waar Trollen, media, gebruik en misbruik van maken en ook extra voeden.

De overvloed aan (nep)informatie is groots en onderscheid maken tussen echt en nep is bijzonder moeilijk en degenen die ons verdelen zijn spindokters die meesters zijn in het vooruit denken, zijn geweldige schaakgrootmeesters. De manier waarop het gedaan wordt is ontzettend slim, om nog meer verdeeldheid te scheppen en met het uiteindelijke doel de media buitenspel te zetten en wij krijgen er propaganda media voor in de plaats.

Handige politici spelen daarop in, want gedeeltelijk hebben ze gelijk, maar men gebruikt het helaas ook voor hun eigen gelijk en anders is het nepnieuws.


Elk voordeel heeft zijn nadeel en elk nadeel zijn voordeel.

De media is onder zware druk, de afgelopen decennia, met de nieuwe mogelijkheden, internet, sociale media, waardoor waarschijnlijk het scoren veel belangrijker is, dan waarheidsgetrouwe journalistiek. Het geld was beperkt, vanwege bezuinigingen en het massale verlies van lezers en winst maken was belangrijker. De aandeelhouder moest tenslotte tevreden gesteld worden. De belangrijkste media zitten onder het juk van het establishment en namen te vaak verslaggeving klakkeloos over wat ze voorgeschoteld kregen. Toch zijn de meeste journalisten echte journalisten, die hun werk gepassioneerd en uit idealisme beoefenen.

Journalistiek is te omschrijven als het verzamelen van meestal nieuwe of actuele gegevens. Daarbij gaat het om gegevens die meestal van algemeen belang zijn, waarbij met name onderwerpen als politiek, economie en veiligheid worden gevolgd. Journalistiek is het verslag doen van nieuws. Een journalist verzamelt en verwerkt het nieuws voor de lezer, kijker of luisteraar. Journalistiek is de discipline van het verzamelen, controleren, rapporteren en analyseren van het nieuws. Een journalistiek bericht dient in eerste instantie antwoord te geven op de vragen wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe (=de vijf W’s + H). Journalistiek is een vrij beroep en moet ook onafhankelijk kunnen werken, enkel dan kan er vrijheid van pers en meningsuiting zijn.


Media is belangrijk en nodig, voor onze vrijheden en bescherming van de democratie.

Het wordt tijd dat de media zichzelf herontdekt. Zichzelf onder een vergrootglas bekijkt en er lering uittrekt. Juist nu is het belangrijker dan ooit, om onafhankelijke vrije journalistiek te bedrijven en enkel te publiceren, wat zo dicht mogelijk bij de waarheid zit. Dan kan nadeel voordeel worden, waardoor de mensen eindelijk weer werkelijke journalistiek lezen en zodoende nepnieuws en werkelijk nieuws van elkaar kunnen onderscheiden.


Veerkracht.

Luister naar je gezond verstand, het innerlijk weten, de stem van je ziel, je geweten en je zult waarheid vinden, zowel de journalistiek als de lezer. Laat je niet misleiden.

Uit de spelonken van de donkerste ellende, is er licht. Vanuit het as zullen we herrijzen. De mens is ongelooflijk veerkrachtig en uiteindelijk zal liefde overwinnen, zal men het licht weer zien.


“Wie de media controleert, controleert de geest” – Jim Morrison

Liars and cheaters, where are the keepers? The keepers of peace, love, harmony. This is not God’s symphony. (L.A.)

Lanaria Amberkira 19-02-2017

https://www.facebook.com/stoptheselfishnessofgreed

Blogspot: http://lanariaamberkira.blogspot.nl/

Video peacemessage: https://youtu.be/jh142luEszg 

Note: Feel free to donate and support White Rose Evolution financially. Bankaccount, specially for W.R.E. : Name Lanaria Amberkira, Sluis, The Netherlands NL64ASNB0942698487

take down
the paywall
steun ons nu!