De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Mgr .  Jozef De Kesel
Tijdingen, Jozef De Kesel, Geloven gaat verder -

Mgr . Jozef De Kesel

maandag 14 februari 2011 19:15
Spread the love

Op donderdag 17 februari 2011, 19.30  uur, in Huize Astrid, Gentstraat 6, Oostende; info: 059/70.37.97, www.overhoop.be

Mgr .  Jozef De Kesel, Bisschop van Brugge, heeft het in deze editie van ‘Geloven gaat verder, getuigenissen van mensen’ over ‘Kerk en geloof, Vandaag en morgen’. Jozef De Kesel werd in Gent geboren op 17 juni 1947, als vijfde uit een gezin van negen kinderen. Na secundair onderwijs in Eeklo trok hij in 1965 naar het seminarie en in 1966 naar Leuven voor de kandidaturen Wijsbegeerte en Letteren. Theologie studeerde hij aan de Pauselijke Gregoriaanse Universiteit in Rome. Hij werd op 26 augustus 1972 in de parochiekerk van Adegem tot priester gewijd. Van 1980 tot 1996 was hij prefect en professor aan het Grootseminarie in Gent. Bisschop Arthur Luysterman stelde hem in 1992 aan tot verantwoordelijke voor de theologische en pastorale opleiding en vorming van het bisdom Gent. In maart 2002 werd hij benoemd tot hulpbisschop van Mechelen-Brussel, in maart 2010 tot vicaris-generaal voor het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen. Op 25 juni 2010 werd Jozef De Kesel de 26ste bisschop van Brugge.

“We leven in een sterk veranderde samenleving. Vroeger nam de godsdienst een heel belangrijke en centrale plaats in in de samenleving. Dat is niet meer het geval. We leven in een seculiere en pluralistische maatschappij. Dat is niet eenvoudig, maar biedt ook kansen. Geloven wordt een persoonlijke keuze. Het kan een enorme steun zijn te ‘geloven dat God er is’, te geloven ook in de unieke betekenis van Jezus. Niet alleen voor mijn persoonlijk leven, maar ook voor mijn engagement in de samenleving.”

Iedereen is hartelijk welkom. (Vrijwillige bijdrage is welkom). Dekanaal inrichtend comité Oostende

Op 17 maart komt priorin z Trees Goetghebeur (zuster Trappistin) van de priorij OLV Klaarland Bocholt getuigen.
Op 28 april komt mevrouw Myrjam De Keyser, oogarts, pastoraal werkster en auteur getuigen.

take down
the paywall
steun ons nu!