De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

LA LETTRE A #02 Simone Atangana Bekono

LA LETTRE A #02 Simone Atangana Bekono

dinsdag 4 december 2018 17:12
Spread the love




donderdag 06 december 2018 | 20:00 | De toegang is GRATIS, gelieve je komst wel te bevestigen a.u.b. 

 

Intercultureel muziekcentrum De Centrale, Boekhandel Limerick en sociaal-artistieke werkplaats Victoria Deluxe organiseren sinds 2016 elk jaar vier literaire avonden in Gent.

  

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. Ze publiceerde op De Optimist, Samplekanon en in De Gids en trad op tijdens de Nacht van de Poëzie, het Wintertuinfestival en Read my World. Simone werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. Een van haar verhalen verscheen in Zwart, een bloemlezing met Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen. In 2018 werd hoe de eerste vonken zichtbaar waren bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en nam Simone deel aan de Parijsresidentie van Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Momenteel werkt ze aan een roman die bij Lebowski zal verschijnen.

 

inschrijving: https://www.lalettrea.be/events/la-lettre-a-2-simone-atangana-bekono/form

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent

+32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be | www.decentrale.be | Inkom Concertzalen Ham 72 (glazen deur)

 

take down
the paywall
steun ons nu!