De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

KALBEN ++ GÖKSEL // ISTANBUL EKSPRES TURKSE INDIEPOP

KALBEN ++ GÖKSEL // ISTANBUL EKSPRES TURKSE INDIEPOP

vrijdag 9 november 2018 17:14
Spread the love







Donderdag 15 november 2018 Handelsbeurs Aanvang 20:15| € 17

Deze negende editie van het Istanbul Ekspres festival is opnieuw even verscheiden als de stad zelf is. Alle facetten zitten in het programma vervat. Het bruisende leven van de metropool in de songs van Can Bonomo, Kalben en Göksel.

Muziek die ontroert, beroert en doet dansen. Ho?geldiniz!

 

GÖKSEL

Zangeres Göksel bezorgt Turkse popmuziek een retro kantje. Al meer dan twintig jaar scheert deze diva hoge toppen. Haar songs behoren inmiddels tot het Turkse collectieve geheugen, met het nummer Sabir als all time favorite.
Na jaren als backing vocal bij grote Turkse sterren als Sezen Aksu en Sertab Erener, bracht Göksel in 1997 haar eigen album Yollar uit. Acht bejubelde albums volgden, waarop ze haar fluwelen stem perfect bespeelt.

KALBEN

Met haar originele mix van folk, indie en akoestische pop is de Turkse singer-songwriter Kalben een sensatie in Istanbul. Inspiratie haalt ze bij PJ Harvey, Sevinç Tevs, Nazan Öncel, David Bowie en Tom Waits.

Nu brengt ze haar intelligente girl power naar Gent.

In 2014 werd Kalben ontdekt op het platform Sofar Sounds, een performance met inmiddels al meer dan 5 miljoen views op Youtube. Sindsdien gaat het hard, met hits als Sadece en Saçlar, waarvoor ze de belangrijkste Turkse muziekprijzen won.

 

Info: https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/kalben-goksel-istanbul-ekspres

Tickets:  http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5497

De Centrale | intercultureel centrum    Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent    www.decentrale.be

 

take down
the paywall
steun ons nu!