Nieuws, Samenleving, België, Stampmedia, Jeugdwelzijnswerk, Cera, Cera-prijs, KAJ -

KAJ is jeugdwelzijnswerk van het jaar

KAJ is jeugdwelzijnswerk van het jaar
dinsdag 23 november 2010 17:10

Cera reikt, in samenwerking met ‘Uit De Marge’, haar prijs voor het Vlaams jeugdwelzijnswerk uit. Dit jaar is het de KAJ Schaarbeek die zich met zijn interimactie het jeugdwelzijnswerk van het jaar mag noemen. Wegens treinstakingen vindt de uitreiking telefonisch plaats.

De interimactie begon met het opzetten van lokale actieprocessen rond interimwerk met jongeren. KAJ is ongeveer overal in Vlaanderen vertegenwoordigd. In Oostende werd het project ‘Interimalarm’ gedoopt, in Ieper ging het dan weer om ‘Pinokkio Interim’. Het doel van de actie is om de moeilijkheden, die vooral minder hoog opgeleide jongeren ondervinden bij het zoeken naar werk, in de kijker te zetten. KAJ neemt samen met de jongeren zelf een signaalfunctie op. Ze werkt niet vanuit een medelijden-perspectief maar stelt zich op als een medestander van de jongeren. Andere genomineerden waren ‘Recht Op’ met zijn Project Valies en D’broej. Jongerenwerking Recht Op vzw is een sociale werking die werkt rond armoede in zijn breedste zin. ‘D’broej’ is de Brusselse Organisatie voor de Emancipatie van Jongeren.

Cera-prijs

De prijs komt er uit een samenwerking met Cera en Uit De Marge. ‘Uit De Marge’ beoogt de emancipatie van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren via jeugdwerk en jeugdbeleid. De organisatie steunt een 120-tal lokale werkingen. Cera is dan weer een coöperatie van een half miljoen vennoten en helpt samen met hen op financieel en maatschappelijk vlak. De laureaat van de Cera-prijs gaat naar huis met 2.500 euro en een cheque voor een artistiek-cultureel aanbod. Verder mag de organisatie zich één jaar lang ‘Jeugdwelzijnswerk van het Jaar’ noemen. Van de drie genomineerden werd een videoclip gemaakt, waarbij ze zichzelf voorstellen. Deze videoclips werden door StampMedia in elkaar gestoken. De uitreiking zou normaal doorgaan op dinsdag 23 november in het Vlaams Parlement. Wegens treinstakingen zal de winnaar echter telefonisch op de hoogte gebracht worden.

© 2010 – StampMedia – Karen De Bruyn

take down
the paywall
steun ons nu!