Antwerpen, Jongeren, Stampmedia, Aeyc, Rockoxhuis, Amuseevous -

Jonge artiesten laten Rockox rocken

Jonge artiesten laten Rockox rocken
donderdag 24 maart 2011 09:44

AmuseeVous lanceerde zaterdag 19 maart de campagne ‘Rock on Rockox’. Tien jongeren werden geselecteerd om een nieuwe catalogus samen te stellen voor het Rockoxhuis. De resultaten worden voorgesteld tijdens de Donderdagavonden in het kader van Antwerpen Jongerenhoofdstad 2011.

Om de creatitviteit te stimuleren werd de groep samengesteld uit verschillende vakgebieden zoals fotografie, mode, design, film en museologie. Momenteel gaan de kunstzinnige deelnemers enkel de catalogus vernieuwen, maar volgens de projectleider is er kans op meer. Het thema is rock-’n-roll, maar dit thema kan breed worden opgevat.

Met zijn politieke macht en fortuin was Rockox een invloedrijk humanist die jonge kunstenaars steunde, waaronder Pieter Paul Rubens en Antoon Van Dijck. Om inspiratie op te doen kregen de deelnemers eerst een korte rondleiding door het museum, dat een ruim aanbod van zijn collectie munten en schilderijen tentoonstelt. Na de langlopende tentoonstelling van 450 jaar Rockox wil dit project een nieuw publiek laten kennismaken met Rockox.

Meer info vind je op: www.amuseevous.be/projects/rock-on-rockox

© 2011 – StampMedia – Yves Torbeyns

take down
the paywall
steun ons nu!