De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Janet Napolitana gaat vertrekken

Janet Napolitana gaat vertrekken

vrijdag 12 juli 2013 17:08
Spread the love

Staats-secretaris voor Homeland Security Janet Napolitano gaat aftreden om voorzitter te worden van het universitaire systeem van de staat van Californië, Verenigde Staten.

Mevrouw Napolitano, een voormalig gouverneur van Arizona, die het agentschap voor interne veiligheid sinds 2009 leidt onder president Obama , gaat dat vandaag officieel aankondigen, volgens de Associated Press en andere top nieuwsagentschappen.

De Los Angeles Times meldde dat insiders van het universitaire systeem al eerder een oogje op haar hadden als een onconventionele kandidaat met een hoog profiel die leiding heeft gegeven aan grote openbare instanties een sterke interesse heeft  voor het verbeteren van het onderwijs.”

Mevrouw Napolitano gaat dan vertrekken bij het agentschap, dat onder andere belast is met de bescherming van de grenzen, in het midden van fel debat op Capitol Hill over de vraag hoe de immigratie-systeem van de Verenigde Staten herzien moet worden.

Foto: Wikimedia Commons

take down
the paywall
steun ons nu!