Holebi dieren in de Zoo van Artis

Holebi dieren in de Zoo van Artis

donderdag 5 juli 2012 22:46
Spread the love

Op 29 juli en 5 augustus biedt dierentuin Artis voor het eerst een holebi-arrangement aan dat bezoekers dan kans biedt meer te leren over homoseksualiteit in het dierenrijk.

Sinds een pinguinpaar uit Artis internationale faam heeft verworven door als homokoppel door het leven te gaan, zijn de Amsterdamse Gay Pride en Artis onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom biedt Artis op 29 juli en 5 augustus voor het eerst het arrangement homoseksualiteit in het dierenrijk aan. Dit arrangement bestaat uit een lezing, een rondleiding en een brunch. Leer meer over de homoseksuele dieren die in Artis leven, maar ook over seksualiteit en sekse in het dierenrijk in het algemeen.

Homoseksualiteit beperkt zich niet tot de daad alleen. Dieren verleiden een seksegenoot en brengen soms zelf samen jongen groot. Homoseksueel gedrag in het dierenrijk is al onder 1500 soorten vogels en zoogdieren waargenomen. Mannetjes besnuffelen, bespringen en belikken elkaar, en ook vrouwtjes doen daar onderling niet voor onder. Bij olifanten is de heteroseksuele paring zo ingewikkeld, dat jonge bullen al snel beginnen met op elkaar te oefenen. Homoseksueel gedrag kan ook een andere betekenis hebben. Zo kan het een verzoeningsritueel na een conflict zijn, of een vorm van dominantie. Homoseksueel gedrag is in de natuur wijd verspreid en heeft evolutionair gezien vele oorzaken. Kom erachter of er ook echt 100% homoseksuele dieren bestaan, hoe dit van invloed is op de populatie en hoe de verschillen in gedrag ontstaan.

In het arrangement wordt onder meer aandacht besteed aan de diverse betekenissen van homoseksualiteit in de natuur. Het homo-arrangement zal op de genoemde dagen plaatsvinden van 10.30 uur tot 14.00 uur in het Planetarium van de dierentuin. Toegangskaarten bedragen 17,50 euro voor leden en 27,50 euro voor niet leden. Meer info: http://www.artis.nl/parkzalen/arrangementen/homoseksualiteit-het-dierenrijk/

www.holebi.info/ 

take down
the paywall
steun ons nu!