De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hetero’s worden zelfs van nep holebi’s holebi-vriendelijker.

Hetero’s worden zelfs van nep holebi’s holebi-vriendelijker.

donderdag 5 juli 2012 22:48
Spread the love

Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat heteroseksuelen die in hun familie of vriendenkring holebi’s hebben dit maakt dat ze meer tolerant en holebi-vriendelijker worden ongeacht hun afkomst, gender, leeftijd, onderwijs niveau en zelfs politieke of religieuze achtergrond. Daarnaast blijkt ook dat zelfs nep of fictieve holebi’s bijdragen in de aanvaarding van holebi’s.

Wanneer hetero’s kijken naar series als Modern Family, Will and Grace, Glee en Six Feet Under krijgen ze langzaam aan meer sympathie voor de holebi karakters, en het blijkt zelfs dat het hun oordeel over holebi’s in de echte wereld positief veranderd. Hetzelfde gebeurde jaren geleden op het vlak van de acceptatie van onze gekleurde medemens. Toen er series op Tv kwamen als The Cosby Show met daarin enkel zwarte acteurs, en recenter series als Everybody Hates Chris, zorgde dat er voor dat mensen toleranter werden tegenover deze gemeenschap.

Uit de studie blijkt dat het kijken naar televisieseries over minderheden meer positieve effecten heeft op hetero’s dan bijvoorbeeld de politiek en campagnes hebben. De onderzoeker stellen zelfs dat wanneer er geen leuke series zouden hebben bestaan rond minderheidsgroepen er nooit sprake was geweest van een President Obama, hetzelfde gebeurt nu met holebi’s. Mensen die kijken naar soaps en series voelen al snel sympathie voor een personage en leren dat ook mensen die tot een minderheidsgroep behoren gewoon mensen zijn. Wat zich dan op een positieve manier vertaald naar de échte wereld. En hetero’s met holebi’s in de familie en/of vriendenkring leren vanzelf meer over de bepaalde tekortkomingen en mindere rechten van homo’s en lesbiennes in het échte leven en worden daarnaast ook in het algemeen holebi vriendelijker.

www.holebi.info/

take down
the paywall
steun ons nu!