De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het seizoen verandert, en daarmee ook jouw garderobe

Het seizoen verandert, en daarmee ook jouw garderobe

maandag 23 oktober 2017 13:59
Spread the love

De herfst is aangebroken, en jouw garderobe moet hierop voorbereid zijn.

Draag kleuren
Het uitkiezen van de juiste kleuren kan een ware hersenkraker zijn, maar met kleine veranderingen kom je een heel eind.

– De herfstklassiekers
Er zijn kleuren die overal bij passen, in ieder seizoen onmisbaar. Deze ken je natuurlijk al! Wit, zwart, grijs, beige, kastanjebruin en taupe zijn alom aanwezig, of dat nou in jouw kledingkast is, of in de winkelvitrine. De kleuren goud, rood, groen en oranje doen, daarentegen, denken aan herfstlandschappen. In dit seizoen zijn neutrale en donkere kleuren gebruikelijk, maar waarom zou je je beperken tot een klassieke stijl? Durf eens een beetje origineel te zijn met frisse en betoverende kleuren.

– De herfst/winter trends van dit jaar
De catwalk geeft elk seizoen aan welke trends te volgen. Modetrends ontstaan aan de hand van de verbeelding en het talent van de grote couturiers, die met hun ontwerpen trendkleuren voor het seizoen bepalen. Onder de kleuren van het moment vind je geel. Kies voor een gele broek, zo zullen de zon en de zomerwarmte langer lijken te duren. Rood is een dynamische kleur die goed combineert met neutrale kleuren zoals grijs. Creëer een marine-look door rood te combineren met blauw, of draag het met paars of roze voor een romantische stijl. Waarom ontdek je de andere kleuren niet in modetijdschriften?

– De kleur die jou past
Afhankelijk van onze huidskleur, de kleur van onze ogen en ons haar, staan sommige kleuren ons beter dan anderen. Door de juiste kleuren te dragen zou je een betere uitstraling hebben naar anderen toe, vandaar dat het belangrijk is om te weten welke kleuren jou passen. Kijk om je heen, laat je inspireren, doe wat onderzoek en lees bijvoorbeeld http://www.beauty-review.nl/ben-jij-winter-lente-zomer-herfsttype-doe-hier-eigen-vierseizoenen-kleuranalyse.

Kies kleding en accessoires op basis van jouw smaak
Zoals iedereen weet, is de temperatuur in de herfst wisselvallig. Het geheim om het niet te warm, maar ook niet te koud te hebben? Laagjes dragen. Draag bijvoorbeeld een hemdje onder een shirt met lange mouwen.

– Bedek je met een goede jas of mantel
In koude en regenachtige gebieden komt een regenjas of trenchcoat goed van pas. Woon je ergens waar het klimaat relatief zacht is, dan heb je genoeg aan een licht jasje of zelfs een vest.

– Broek of rok
Met een kort rokje kun je een dunne maillot of een simpele legging dragen, die je makkelijk uit kan doen als het te warm is. Je kunt uit veel verschillende materialen kiezen, zoals leer, fluweel of spijkerstof, die nooit uit de mode raken. Diegenen die van comfort houden kunnen een wijde broek dragen met chique schoenen. Je kunt je witte skinny jean deze zomer weer uit de kast halen, en deze combineren met een spijkerjasje en laarzen.

– Wat betreft accessoires is de keuze aan jou!
Bij het kiezen van een hoofddeksel volg je jouw smaak en lichaamsbouw. Een tweed of vilten hoed is een klassieker, maar een muts kan ook stijlvol zijn. Om je handen warm te houden zijn handschoenen onmisbaar. Leren handschoenen zijn zowel elegant als comfortabel (laat je verrassen op deze online winkel https://www.dentshandschoenen.nl/). De katoenen sjaal zie je overal – effen, in meerdere kleuren of met patronen – het belangrijkste is dat deze bij de rest van jouw outfit past. Wanneer het veel regent kun je het beste een goede regenjas hebben, of een mooie paraplu.

Wat voor nieuwe kledingstukken vind jij dit jaar in jouw garderobe?

take down
the paywall
steun ons nu!