De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Haïti Wikileaks II : ook de Europese Unie is schuldig

Haïti Wikileaks II : ook de Europese Unie is schuldig

woensdag 8 juni 2011 23:33
Spread the love

In een vorige blog wees ik op de rol van de VS  in de recente Haïtiaanse presidentsverkiezingen. Uit verdere onthullingen van Wikileaks-documenten blijkt dat ook de Europese Unie doelbewust heeft ingestemd met een verkiezingsproces dat openlijk frauduleus is.

Eerst en vooral werd Fami Lavalas, de partij van Aristide uitgesloten van deelname. Vervolgens werden twee kandidaten ‘geschikt’ bevonden voor de tweede ronde: Martelly, een openlijk voorstander van de staatsgrepen tegen Aristide en pro-Duvalierist Manigat. Nauwelijks 23 % van de stemgerechtigde Haïtianen namen nog deel aan de tweede ronde. Daarvan stemde 62 % voor Martelly. Deze man is dus verkozen door 14 % van de bevolking …

Wie ook maar iets positiefs verwacht van hem is ziende blind of een voorstander van de gewelddadige uitbuiting van een derde wereldland. Een andere mogelijkheid zie ik niet. 

Waar zijn de kritische stemmen om dit in het Europees Parlement aan te klagen?

zie http://www.thenation.com/article/161216/wikileaks-haiti-cable-depicts-fraudulent-haiti-election

take down
the paywall
steun ons nu!