(foto Joshua Goran)
Nieuws, Europa, Milieu, Windmolens, Engeland -

Grootste windproject ter wereld produceert eerste stroom

De London Array Offshore Wind Farm, op termijn het grootste windmolenpark ter wereld, heeft zijn eerste stroom geproduceerd.

dinsdag 30 oktober 2012 12:42
Spread the love

Het gigantische park komt in de monding van de Thames, zo’n 20 kilometer uit de kust van Kent en Essex. In een eerste fase moet het park 175 turbines tellen over een oppervlakte van 90 vierkante kilometer, met een totale capaciteit van 630 megawatt – genoeg om zo’n half miljoen gezinnen van stroom te voorzien.

In het voorbije anderhalf jaar zijn er al 151 van die windmolens gebouwd, de rest moet nog dit jaar geïnstalleerd worden. Gisteren (maandag) werd de eerste stroom van het park geleverd aan het Britse net.

“We zijn erg blij dat London Array nu elektriciteit produceert”, zegt parlementslid Laura Sandys. “We zijn bijzonder fier dat we het grootste windmolenpark ter wereld hebben in onze streek. Het is bovendien fantastisch voor de lokale gemeenschap en de economie.”

De investeerders achter het project hopen nog een tweede fase goedgekeurd te krijgen, waardoor de capaciteit kan stijgen tot 870 megawatt. Aanvankelijk was gehoopt op 1000 megawatt, maar de oppervlakte van het park is wat verkleind om lokale vogelpopulaties niet te bedreigen.

take down
the paywall
steun ons nu!