De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

For Neda: de film die Iran niet mag zien …
Iran -

For Neda: de film die Iran niet mag zien …

maandag 7 juni 2010 11:37
Spread the love

Iraniërs hadden hun sattelietantennes deze week massaal afgesteld op het signaal van de Amerikaanse zender HBO, die een nieuwe documentaire uitzond over de moord op Neda Agha-Soltan, hetmeisje dat de dood vond in de straten van Teheran en later wereldwijd uitgroeide tot hét symbool van het Iraanse verzet.

Maar wat gebeurde? Satellieten werden gestoord en de elektriciteit viel uit; een welbekende taktiek van de ayatollahs om zaken die niet stroken met hun gedachtengoed buiten de landsgrenzen te houden.

Volgens de Britse krant The Guardian zond Voice of America’s Persian News Network de film uit, maar zag de zender al bij de start van de film zijn signaal onderbroken. HBO heeft de film nu op YouTube gezet, dagen voor de eerste verrjaardag van de moord op Neda later deze maand. De film For Neda komt binnenkort ook op de Amerikaanse zenders.

http://www.youtube.com/watch?v=F48SinuEHIk&feature=player_embedded

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!