foto Nation's State

 

Nieuws, Politiek, Thailand, Bangkok, Politieke crisis, Manifestaties -

Dodelijke slachtoffers in Bangkok

De noodtoestand in Bangkok heeft dit weekend de eerste dodelijke slachtoffers geëist. Zaterdag bereikten de protesten een bloedig hoogtepunt, er zouden 21 mensen omgekomen zijn tijdens confrontaties tussen manifestanten en ordetroepen. Beide partijen beschuldigen elkaar van het uitlokken van geweld.

maandag 12 april 2010 14:26
Spread the love

Er zijn 17 burgerslachtoffers gevallen, onder wie een Japanse fotograaf van Reuters, en 4 regeringssoldaten. Na de uitbarsting van geweld op zaterdag zijn er geen doden meer gevallen.

De Thaise overheid ontkent dat er met scherp geschoten is op de betogers, maar onderzoek van de doden wijst uit dat ze met oorlogswapens zijn neergeschoten. De oppositie zegt dat het leger wel op hen heeft geschoten.

Eerste minister Abhisit verklaarde in een televisie-uitzending op maandag dat het geweld zou zijn uitgelokt door gewapende terroristen die zich gemengd hadden onder de manifestanten. Volgens hem zouden zij begonnen zijn met het vuur te openen op het leger. Hij zei ook dat hij de doden betreurt en dat hij zo snel mogelijk een oplossing wil bereiken.

Rode manifestanten trokken maandagmorgen door de straten van Bangkok met doodskisten waarin twee lichamen lagen van slachtoffers van de rellen. Ze zullen niet stoppen met protesteren en weigeren verder te onderhandelen met de regering. Hun eis blijft dezelfde: Abhisit moet van het politieke toneel verdwijnen.

Bron: Bangkok Post

         Nation’s State

take down
the paywall
steun ons nu!