De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Dicht, dichter, gedicht

Dicht, dichter, gedicht

donderdag 27 januari 2011 23:18
Spread the love

Onze behoorlijk interessante wijkblog NOORDlink was zo vriendelijk de buurtbewoners te informeren dat het vandaag Gedichtendag is. En dat Antwerpen Noord een pracht van een inspiratiebron is, bleek nog maar eens uit het feit dat ik spontaan versregeltjes over onze buurt begon te verzinnen. Gewoon, voor de fun. Ik zou het niet meteen onder de noemer Wereldpoëzie willen klasseren, maar wil het toch delen met iedereen die even trots is op onze ‘moeilijke’ buurt. 

Ook op ‘t Noord, een dag vol gretige gedichten
wie zou nu niet voor de charmes van onze buurt zwichten?
Slalommen op de fiets in de maneschijn
over ‘t nachtelijk niets van ‘t schone Sint-Jansplein
Zonnen in een strandstoel op de wei van Park Spoor Noord
midden juli en zo zwoel, korte rokjes, zoals ‘t dan hoort
Boodschapkes doen bij de Chinees en den Afrikaan
wie houdt van lekker eten kan hier elke dag vreemdgaan
Een klapke doen op straat met de mensen van het Noord
da kan soms vreemd uitpakken, ge gelooft ni wa g’ allemaal hoort!
Wie ons bekritiseert, da kunnen wij ni snappen,
want ‘t is hier een toffe buurt, da willen wij u wel verklappen…

Buurtbewoners met méér poëtisch talent -moeilijk kan dat niet zijn-, laat u vooral gaan. Ik daag u uit: maak een prachtgedicht over een wijk die anderen alleen maar lelijk en inspiratieloos vinden. De beste manier om te laten zien dat mensen uit vergeten, verguisde en verafschuwde wijken nog wél waarde hechten aan de plek waar ze wonen. Het lijkt me echt geen toeval dat er in dit deel van de stad zoveel kunstenaars en creatievelingen neerstrijken… 

take down
the paywall
steun ons nu!