De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

DABKÉ NIGHT Get ready to dance dabke like it’s nobody’s business!

DABKÉ NIGHT Get ready to dance dabke like it’s nobody’s business!

woensdag 16 oktober 2019 12:26
Spread the love

Zaterdag 26 oktober 2019 @ de Centrale |  20:00

Tickets € 13 (vvk) | UITPAS € 10 (vvk) | UITPAS kansentarief € 3,20

De eerste editie van Dabké Night in De Centrale belooft een groot feest te worden. Dabké dans wordt met de dag populairder – door de opzwepende ritmes en energieke klanken is het moeilijk om stil te blijven zitten.

Dabke (letterlijk: stampen) is een Levantijnse reidans die wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanië, Irak en Syrië. Dabke wordt op grote schaal uitgevoerd op bruiloften, festivals en andere belangrijke gelegenheden.

Tijdens Dabke Nights zie je geoefende Dabkedansers het publiek opzwepen maar de basis van de dans is snel te leren. En leuk bovendien!

Dabke Worksshop // Watan Dabke
De typische Dabkemuziek is een echte gangmaker op Arabische bruiloften. De dans is van oorsprong traditioneel maar veel urban dancers maken een mix met hiphop en moderne dans van. We leren je de basis in enkele basisstappen, die iedereen kan meedoen. You will love it!

DJ MATRUB
Matrub is het alter-ego van mps Pilot, één van Nederlands’ bekendste tropical/world DJ’s en producers. Speciaal voor deze Dabke Night draait Matrub een Dabkeset boordevol Arabische ritmes die je de hele nacht aan het dansen (zouden kunnen) houden.

CONCERT WASIM ARSLAN

Dreaming of Syria & VOEM

 

tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=6005
info:https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/dabkE-night

 

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent

+32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be |  www.decentrale.be

Inkom Concertzalen | Ham 72 (glazen deur)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!