Nieuws, Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Tieners, FRIS-feest, Berchem, Tienerfuif, Den Eglantier -

Berchem houdt derde tienerfuif voor 12- tot 15-jarigen

De jeugddienst van Berchem organiseert op zaterdag 19 februari een derde tienerfuif. De bedoeling is om 12 tot 15 jarigen op een verantwoorde manier te laten feesten. De fuif is toegankelijker dan de commerciële FRIS-feestjes die hetzelfde publiek voor ogen hebben.

maandag 14 februari 2011 16:40
Spread the love

‘Te Fuif!’, de derde tienerfuif in Berchem, vindt plaats op zaterdag 19 februari in jeugdhuis Den Eglantier. Jongeren kunnen er uit de bol gaan van 19 tot 23 uur. Dj Tykila zal de plaatjes draaien. De tieners kunnen ook verzoeknummers vragen. Van de vorige twee tienerfuiven vond er één in het voor- en de andere in het najaar plaats.

De bedoeling van deze tienerfuif is om tieners op een verantwoorde manier te laten fuiven. “Daarom zijn alcohol, roken en dergelijke dan ook verboden”, zegt de Berchemse jeugdconsulent Karen Peeters. “We bieden enkel frisdrank, ook geen energiedrankjes. De reacties over de vorige edities waren goed. Ook omdat het van de stad zelf kwam.”

Democratischer dan FRIS

Berchem wil met deze tienerfuiven toegankelijker zijn dan de Nederlandse FRIS-feestjes. Deze feestjes mikken op hetzelfde publiek en organiseren ook in Belgische discotheken. Vorig jaar in Noxx in Antwerpen en in Versuz in Hasselt.

De Berchemse jeugddienst hanteert een lagere drempel. De inkom is slechts 2,5 euro en een drankje kost 1,20 euro, terwijl een normaal FRIS-ticket 11 euro kost en tieners voor een drankje 2,60 euro moeten neertellen.

Moet nog groeien

Na deze editie zal het concept worden geëvalueerd. “Het moet inderdaad nog groeien”, zegt Peeters. “De eerste editie was er honderdtwintig man, de tweede door een probleempje met de verzending van de uitnodigingen slechts zestig”.

“Bij de komende editie hopen we op meer volk. Ook om de nieuwe A-kaart bij tieneractiviteiten in de kijker te zetten.” De A-kaart is gratis en tieners kunnen ermee inschrijven. De A-kaart vervangt de oude ‘Swappas’.”

© 2011 – StampMedia – Sander Carollo

take down
the paywall
steun ons nu!