Nieuws, België, Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Kif Kif, Somalië, Afrikaans Platform, Benefiet, World Concern -

Benefiet Words for Somalia investeert in waterputten

Zondag 25 september hielden enkele vrijwilligers in het Kievitsnest een benefiet ten voordele van Somalië. De opbrengst gaat naar World Concern, een project dat waterputten in Somalië aanlegt. Volgens Bobette Ngiedi Lelo, een van de organisators bracht de benefiet in totaal 3.000 euro op.

woensdag 28 september 2011 11:50
Spread the love

Voor slechts 5 euro kon je in de kerk achter het Centraal Station van Antwerpen naar de benefiet. Van 14.00 uur tot 23.00 uur stond er heel wat op het programma. Een debat met MO*-journaliste Olivia Umurerwa Rutazibwa, een fototentoonstelling, grafische kunstwerken, een modeshow en veel muzikale acts, van hiphop tot Vlaamse kleinkunst. Onder andere Axl Peleman, Pita, Darrell Cole, Tourist Lemc, Halve Neuro en Civilizee Foundation traden op. Naast de activiteiten in de kerk konden bezoekers ook de tuin in om iets drinken.

Noodzaak

Waarom deze benefiet? “Uit noodzaak”, zegt Seckou Ouologuem, beter bekend als MC Seckou. Samen met Rosemary Dede, Lisa Akinyi May en Bobette Ngiedi Lelo organiseerde hij de benefiet.

“Somalië zit met de grootste hongersnood in 60 jaar. Door de droogte vluchten steeds meer mensen of sterven ze. Het is een duurzaam probleem. Daarom dat we de opbrengst via World Concern in waterputten investeren.”

“Het idee van de benefiet is zo’n twee maanden geleden bij ons ontstaan”, zegt Seckou. “Van het Afrikaans Platform en Kif Kif kregen we steun en we vroegen enkele artiesten om mee te doen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen, vandaar ook ons brede programma.”

Ver-van-mijn-bed-show

“Het Kievitsnest is een mooie locatie. Een benefiet organiseren op een zondag in een kerk heeft bovendien iets symbolisch. Wat ons drijft is de affiniteit met de Afrikaanse bevolking. Het excuus van een ver-van-mijn-bed-show geldt niet.”

Seckou schat dat er gedurende de dag zo’n 500 mensen langskwamen. “Het was alvast een aangename, geslaagde avond.”

© 2011 – StampMedia – Tekst: Sander Carollo, foto: Alexander Godts

take down
the paywall
steun ons nu!