Amerikaanse religies preken voor het klimaat
Verslag, Nieuws, Milieu, Klimaatverandering, Preach-in, Interfaith Power and Light -

Amerikaanse religies preken voor het klimaat

BRUSSEL — Verschillende Amerikaanse godsdiensten willen tijdens een zogenaamde 'preach-in', samen preken over de klimaatverandering. Ze willen president Obama onder druk zetten om actie te ondernemen.

dinsdag 4 december 2012 16:01
Spread the love

Het initiatief gaat uit van de organisatie Interfaith Power and Light, een religieuze organisatie van meer dan veertienduizend geloofsgemeenschappen, die zich inzet voor het klimaat en de klimaatverandering wil aankaarten.

“Na zijn herverkiezing beloofde president Obama te werken aan een Amerika dat niet bedreigd wordt door de vernietigende kracht van een opwarmende planeet,” schrijft de organisatie op haar website. “We willen hem vragen om van die klimaatbescherming een prioriteit te maken. We willen ook gelovigen helpen om meer te leren over de bedreigingen waarmee kwetsbare gemeenschappen over de hele wereld te maken krijgen.”

Valentijn

Het weekend net voor Valentijn plant de organisatie een ‘preach-in’, waarbij geestelijken van verschillende religies hetzelfde onderwerp behandelen in hun preken. De organisatie levert bronmateriaal voor de preken maar ook voor andere religieuze activiteiten zoals bijbelstudies en kinderactiviteiten.

“We doen dit om uiting te geven aan onze liefde voor de aarde en voor alles wat God heeft geschapen,” zegt dominee Sally Bingham, voorzitster van de organisatie. “Maar er is meer: als religieuze leiders hebben we de plicht om de waarheid te vertellen. De overgrote meerderheid van de wetenschappers is het er nu over eens dat ons klimaat bedreigd wordt op een nooit geziene schaal. Nu al zien we de verschrikkelijke gevolgen.”

take down
the paywall
steun ons nu!