De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ALIREZA GHORBANI Onovertroffen uitvoerder van de ‘radif’

ALIREZA GHORBANI Onovertroffen uitvoerder van de ‘radif’

maandag 5 november 2018 19:14
Spread the love




vrijdag 30 november 2018 @ De Centrale | concert 20:00 | Tickets: € 15 (vvk) | 

De Iraanse zanger Alireza Ghorbani is gezegend met een prachtige stem en een grote muzikaliteit, die al op jonge leeftijd ontdekt en verder ontwikkeld werden. Hij werd als kind reeds ondergedompeld in de traditionele Iraanse muziek, en kent de ‘radif’ (het klassieke repertoire) als zijn broekzak. De radif vormt een onuitputtelijke bron van muzikaal materiaal dat steeds op nieuwe manieren geïnterpreteerd wordt. Dit historische repertoire verenigt melodieën van alle Iraanse provincies en volkeren, en is gestructureerd volgens het ritme van de klassieke poëzie. Alireza Ghorbani is niet alleen thuis in het traditionele repertoire, maar ook in de licht klassieke stijl voelt hij zich als een vis in het water. Daarnaast voert hij nieuwe composities uit, werkt hij samen met muzikanten en vocalisten uit andere culturen, en verzorgt hij de muziek bij talrijke films en reeksen.

Samen met Saman Samimi (strijkinstrument kamanche en strijk- en tokkelinstrument moshtagh), Milad Mohammadi (tokkelinstrumenten tar en shourangiz) en Zakaria Yousefi (percussie) brengt Ghorbani vocale en instrumentale improvisaties gebaseerd op de radif, oude liederen (tasnifs) en nieuwe composities van Saman Samimi. (Tekst Liselotte Sels en Sohrab Jabbari)

 

Tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5525

De Centrale | intercultureel centrum  | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent +32 (0)9 265 98 28  | www.decentrale.be

take down
the paywall
steun ons nu!