Ingrediënten voor 4 personen :
6 ijsvormpjes
Voor de sorbet
150 g aardbeien (gewassen en van de steeltjes ontdaan)
3 tl agavesiroop
3 el water
0.5 tl gedroogde lavendelbloemen
Voor de aardbeienroom
80 g aardbeien (gewassen en van de steeltjes ontdaan)
100 ml sojaroom
2 à 3 tl agavesiroop
Bereidingswijze :
Maak eerst de sorbet. Snijd de aardbeien in stukjes. Meng alle ingrediënten voor de aardbei-lavendelsorbet in een kom en mix fijn. Giet dit mengsel in de ijsvormpjes tot ze voor de helft gevuld zijn en zet de stokjes erin.
Laat 1 tot 2 uur opstijven in de diepvriezer.
Maak nu de aardbeienroom. Snijd de aardbeien in stukjes en mix met de room. Voeg agavesiroop naar smaak toe.
Haal de ijsvormpjes uit de diepvriezer en giet het roommengsel erbij. Laat minstens 1 uur opstijven.
houd de vormpjes onder lauw water om de ijsjes eruit te halen.