De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

26 april – Flash-Mob DIE IN – maak verzet tegen militaire interventie in Libië zichtbaar
Vredesactie, NAVO, Actie, Bomspotting, Libië, Anti NATO, Humanitaire militaire interventie -

26 april – Flash-Mob DIE IN – maak verzet tegen militaire interventie in Libië zichtbaar

maandag 11 april 2011 15:14
Spread the love

AFSPRAAK OP DINSDAG 26 APRIL OM 17H30 AAN HET SINT-PIETERS STATION, GENT

“Dat burgers moeten worden beschermd tegen de domheid en de onmenselijkheid van hun bestuurders staat buiten kijf. Dat geldt ook voor ons. Onze volksvertegenwoordigers en onze regering slepen ons mee in een militaire operatie waarvan ze het eindresultaat niet kunnen omschrijven. Zij maken ons als burgers mee verantwoordelijk voor een oorlog die wij niet kunnen goedkeuren. “

Oorlog beschermt geen mensen
België trekt ten oorlog tegen Libië. Het argument hiervoor is de bescherming van onschuldige burgers. Maar mensenrechten bescherm je niet met bombardementen.

Militaire interventie is hypocriet
De meeste Europese landen werkten tot voor kort samen met Khadaffi. We leverden hem massaal wapens. Diezelfde landen bombarderen nu met het argument de mensenrechten te beschermen.

Bombardementen lossen niets op
In deze complexe wereld met zijn even complexe conflicten bestaan geen simpele of perfecte remedies. Maar één ding staat vast: een militair optreden verergert het probleem. De militaire logica verscherpt de tegenstelling en neemt de ruimte voor een politieke oplossing weg. België en de internationale gemeenschap moeten niet inzetten op militaire operaties, maar zoeken naar vreedzame oplossingen.

meer achtergrond:

Opinie Vredesactie

Opinie Vrede

Opinie Intal

take down
the paywall
steun ons nu!