about
Toon menu

Sneeuwbalgevecht vs GAS-boetes @Stadspark Antwerpen

zaterdag 26 januari 2013

Zaterdag om 17.30 uur vond in het Antwerpse Stadspark een heus sneeuwballengevecht plaats tussen ongeveer honderd aanwezigen.

Aanleiding van deze flashmob was een oproep via Facebook, enerzijds tegen scholen die een sneeuwballenverbod hebben ingevoerd, anderzijds als reactie op 7 Antwerpse jongeren die eerder deze week met sneeuwballen gooiden en waarbij één van deze sneeuwballen belandde op het achterwiel van een voorbijrijdende politieagent. Deze stopte prompt en dreigde de jongeren te beboeten met een GAS-boete. Deze werd gelukkig niet effectief opgelegd, maar de jongeren krijgen wél het Jeugdinterventieteam in hun nek.

In een steeds verder verzurende maatschappij, waar men zelfs naar vrederechters stapt 'omdat kinderen teveel lawaai maken', waar jongeren een GAS-boete riskeren als ze in een boom durven klimmen of enkele kruimels op de trappen van een kerk smossen, worden jongeren die met sneeuwballen gooien nu ook al gelabeld met 'afwijkend gedrag'.

Onze maatschappij is aan het afglijden naar een plek waar kinderen niet meer kind mogen zijn, en waar buiten spelen verbonden wordt met een mogelijks financieel plaatje dat daar aan vast kan hangen.

Van Generatie X naar generatie 'Overlast'.

Reactie kinderrechtencommissaris op sneeuwbalincident

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

4 reacties

 • door Anja Hermans op zaterdag 26 januari 2013
 • door Alysa op zondag 27 januari 2013

  Be 't er algemeen wel mee eens dat kinderen en jongeren veel te veel repressief worden aangepakt, men 'zou' dit zeker niet mogen doen middels GAS-boetes of door nogal vrij snel het jeugdinterventieteam op hen af te sturen, ieder is jong geweest en wie zonder zonde is moet nog steeds de eerste steen werpen, kan er wel enigzins in komen dat wie in de buurt woont van een crèche of speelpein wel véél last kan hebben van uren kinder- of jongeren-lawaai maar hopelijk is dit ook op andere manieren op te lossen, sneeuwballen gooien, ja men moet natuurlijk wel een beetje aanvoelen naar wie men die mag gooien!

  • door aronjaco op maandag 28 januari 2013

   @Alysa: ja, en van naar die muziek te luisteren , zoals gegeven bij de link van Anja Hermans , wordt men een crimineel. Ge moet het volledige plaatje eens in de gaten houden : verzuring en onverdraagzaamheid, en dat vooral gericht op kinderen. Dergelijke maatschappij neemt een uitermate gevaarlijke bocht. Dit is helemaal niet goed te praten via rationele benaderingen. Een sneeuwbal tegen het wiel van dien agent zijn auto ; wat erg zeg. " ZE" hebben geen respect zegt de frustratie. Die frustratie uiting geven via de toegekende macht is al helemaal verwerpelijk. En dan een " jeugdinterventieteam " inschakelen . Doe een beetje normaal zeg ( dat is niet voor u bedoeld Alysa).

  • door Hannes Van Huyck op dinsdag 29 januari 2013

   "Men moet natuurlijk ook een beetje weten naar wie men moet gooien." Daarin heb je volkomen gelijk: sneeuwballenguerrilla tegen het repressieve staatsapparaat!

  Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties