Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

'GAS-boete! Nee, bedankt'

vrijdag 30 november 2012

De Liga voor Mensenrechten organiseerde, samen met enkele Brusselse jeugdorganisaties en straathoekwerkers, op 28 november een protestactie tegen de GAS-boetes nabij het gemeentehuis van Elsene.

Met meer dan 6.000 GAS-boetes is Elsene in Vlaanderen alvast de koploper wat betreft het uitschrijven ervan. Na de recente studentenbetoging in Gent tracht de Liga voor Mensenrechten de GAS-boetes in de aandacht te houden. Het Gemeentelijke Administratief Sanctierecht is trouwens geen uniek Vlaams fenomeen, het heeft ook een Waalse tegenhanger: SAC.

Het collectief hoopt dat minister Milquet  bij de samenstelling van het nieuwe beleidsplan rekening houdt met zijn vele bezwaren. Met het voorstel voor een verlaging van de minimumleeftijd naar 12 jaar lijken vooral jongeren het te mogen ontgelden. Onder de protestanten waren ook talrijke politieke actievoerders aanwezig. Niettegenstaande hun vreedzaam protest worden zij dikwijls het slachtoffer van een Gemeentelijke Administratieve Sanctie.

© 2012 – StampMediaYves Torbeyns

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.