Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

De kasteelbouwers van Catalonië

maandag 6 augustus 2012

In totaal telt Catalonië 60 verschillende groepen van kasteelbouwers. De traditie van kastelen bouwen van mensen komt voort uit een katholieke traditie van meer dan 200 jaar oud. Eén van die kasteelbouwers is Castellers de la Vila de Gràcia, genoemd naar het historisch stadsgedeelte van Barcelona. Zij kwamen voor het eerst naar België om de bezoekers van Sfinks Mixed een voorproefje te geven van wat zij allemaal kunnen als groep.

Gedurende het festival lieten de kasteelbouwers verschillende constructies zien. Maar ook gaven zij workshop, waarbij zij aan geïnteresseerden tips gaven om zo hoog mogelijk te bouwen. Voor sommigen is kastelen bouwen een sport, voor anderen een nationaal symbool, voor nog andere staat het gewoon garant voor puur plezier.

Maar vooral zorgt het collectief gebeuren voor een familiale band die al snel duidelijk wordt. Er wordt telkens weer massa’s tijd en energie geïnvesteerd om het project te doen slagen. Tegenwoordig geraakt deze traditie meer en meer bekend bij het grote publiek en wordt het zelfs gebruikt bij team building.

reageer

Eén reactie

  • door Soldes Lancel op zondag 16 december 2012

    Soldes Lancel Prendre note: Livraison gratuite Le Yoga Tombouctou flux Gym Tote est soldout sur Amazon à partir du devrait être de retour en stock à nouveau Mais il ya aussi un violet / mauve mûrier TimbukSac flux yoga, vous pouvez acheter sur.. Sac Lancel Premier Flirt eBags.Betsey Johnson totes

Lees alle reacties