Als het aantal maandelijkse steungevers van DeWereldMorgen.be niet drastisch stijgt, krijgt u binnenkort enkel een zwart scherm te zien.

Beste lezer,


Als u vindt dat DeWereldMorgen.be moet blijven bestaan, word dan maandelijkse steungever. Onze financiële middelen krimpen, terwijl het aantal lezers groeit.

Gemiddeld hebben we maandelijks 350.000 unieke bezoekers. Maar het geld dat we van onze partners krijgen is sinds onze opstart gehalveerd doordat zij moeten besparen. Bovendien komt één derde van onze inkomsten van subsidies en is het lang niet zeker of we die zullen behouden.

DeWereldMorgen.be is in Vlaanderen een belangrijk forum voor visies, verhalen en stemmen die niet of te weinig aan bod komen. Om die zichtbaar te maken, moeten we dag na dag keihard werken. Dat doen we met een klein team dat gelooft in zijn project.

Wij willen graag doorgaan met DeWereldMorgen.be. Nu meer dan ooit. Er is nood aan media, waar informatie over alle geledingen van de maatschappij te vinden is.

Uw steun is nodig. Niet om winst te maken, maar om te doen waar we goed in zijn.

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

about
Toon menu

De kasteelbouwers van Catalonië

maandag 6 augustus 2012

In totaal telt Catalonië 60 verschillende groepen van kasteelbouwers. De traditie van kastelen bouwen van mensen komt voort uit een katholieke traditie van meer dan 200 jaar oud. Eén van die kasteelbouwers is Castellers de la Vila de Gràcia, genoemd naar het historisch stadsgedeelte van Barcelona. Zij kwamen voor het eerst naar België om de bezoekers van Sfinks Mixed een voorproefje te geven van wat zij allemaal kunnen als groep.

Gedurende het festival lieten de kasteelbouwers verschillende constructies zien. Maar ook gaven zij workshop, waarbij zij aan geïnteresseerden tips gaven om zo hoog mogelijk te bouwen. Voor sommigen is kastelen bouwen een sport, voor anderen een nationaal symbool, voor nog andere staat het gewoon garant voor puur plezier.

Maar vooral zorgt het collectief gebeuren voor een familiale band die al snel duidelijk wordt. Er wordt telkens weer massa’s tijd en energie geïnvesteerd om het project te doen slagen. Tegenwoordig geraakt deze traditie meer en meer bekend bij het grote publiek en wordt het zelfs gebruikt bij team building.

reageer

Eén reactie

  • door Soldes Lancel op zondag 16 december 2012

    Soldes Lancel Prendre note: Livraison gratuite Le Yoga Tombouctou flux Gym Tote est soldout sur Amazon à partir du devrait être de retour en stock à nouveau Mais il ya aussi un violet / mauve mûrier TimbukSac flux yoga, vous pouvez acheter sur.. Sac Lancel Premier Flirt eBags.Betsey Johnson totes

Lees alle reacties