Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Brusselen voor fietsers

woensdag 4 juli 2012

BRUSSEL - Brussel is schijnbaar niet bedoeld voor fietsers. Het claxonneren typeert het achtergrondgeluid van het alledaagse leven in de stad. Koning auto controleert de stad. En files maken de stad waterdicht.

Maar als je dichterbij komt, kan je tussen de rijen auto's een glimp opvangen van mechanische wielen. En wanneer de uitlaatgassen oplossen, kan je zelfs fietsers voorbij zien komen, gebogen over hun stuur, snel en geconcentreerd.

Zijn dat niet die enkele overtuigden, behorende tot de harde kern? Zijn zij niet allen atleten met een geheime doodwens? Wie bestuurt die fietsen? En wat heeft Brussel te bieden aan tweewielers?

Dit is een kijk in het leven van verschillende mensen met een passie voor fietsen. Zij houden zoveel van hun fiets vanwege hun werk, de politiek, het lobbyen, het repareren, of gewoon al voor het alledaagse transport. De fiets blijkt beloftevoller voor Brussel dan een eerste indruk verraadt.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door johann aschenbach op woensdag 4 juli 2012

    Een doodswens koester ik niet nee, maar soms denk ik bij mezelf toch: "jongen, waar ben je in vredesnaam mee bezig?" Vooral wanneer ik me met mijn tweewieler op een tweevaksbaan bevind. Er zijn trouwens weken waarin ik effectief de fiets op stal laat staan wegens net iets teveel degoutante verkeerssituaties te hebben beleefd en me richt tot de diensten van de MIVB. Tot ik me dan weer begin te ergeren aan de tijd die ik daarmee verlies. De enige manier om een beetje vlot door Brussel te komen is de fiets, zoveel is voor mij intussen duidelijk.

    Fijne reportage trouwens. Van die 'fietsende kruideniers' kende ik het bestaan nog niet. Hun 'voertuig' ziet er wel uit als een knutselproject... en dat zal het wellicht ook zijn. Meer van dat!

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties