Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Wantoestanden bij de opvang van vluchtelingen in Griekenland

woensdag 20 juni 2012

Vluchtelingen in Griekenland overleven in erbarmelijke omstandigheden. Er is amper opvang, slaapplaats of eten en ze durven niet buiten te komen uit angst voor racistisch geweld. Vorige week publiceerden PRO ASYL en de Griekse Raad voor Vluchtelingen een rapport over systematisch politiegeweld tegen vluchtelingen in de Griekse havenstad Patras.

Ana Fontal van ECRE, de Europese Raad voor vluchtelingen, trok naar Athene en sprak er met vluchtelingen en vertegenwoordigers van NGO's en mensenrechtenorganisaties. Omdat ongeveer 90 procent van alle vluchtelingen via Griekenland de EU probeert binnen te komen, is het voor de Griekse autoriteiten bijna onmogelijk om deze toestroom meester te blijven. Daardoor zou de situatie voor de vluchtelingen onverdraaglijk zijn en de afwikkeling van de asielaanvragen nodeloos worden vertraagd.

De documentaire 'How Much Further?' is te zien op Wereldvluchtelingendag, 20 juni 2012, in Cinema Vendôme in Brussel. Eind juni kun je de volledige documentaire ook op DeWereldMorgen.be bekijken.

Deze documentaire is het resultaat van de samenwerking tussen ECRE, het Griekse Forum voor Vluchtelingen en de filmmaker Matthias Wiessler, en ondersteund door het Europees Programma voor Integratie en Migratie (EPIM).

reageer

Eén reactie

  • door Grietje op donderdag 21 juni 2012

    Ben benieuwd hoe het welvarende Turkije gaat reageren als de omgekeerde vluchtelingenstroom op gang komt, van honderdduizenden berooide Grieken dus die de EU ontvluchten nu het nog kan. Dat wordt beslist een 3 sterren opvang met gratis woonst en gegarandeerd werk voor iedereen.

Lees alle reacties