Als het aantal maandelijkse steungevers van DeWereldMorgen.be niet drastisch stijgt, krijgt u binnenkort enkel een zwart scherm te zien.

Beste lezer,


Als u vindt dat DeWereldMorgen.be moet blijven bestaan, word dan maandelijkse steungever. Onze financiële middelen krimpen, terwijl het aantal lezers groeit.

Gemiddeld hebben we maandelijks 350.000 unieke bezoekers. Maar het geld dat we van onze partners krijgen is sinds onze opstart gehalveerd doordat zij moeten besparen. Bovendien komt één derde van onze inkomsten van subsidies en is het lang niet zeker of we die zullen behouden.

DeWereldMorgen.be is in Vlaanderen een belangrijk forum voor visies, verhalen en stemmen die niet of te weinig aan bod komen. Om die zichtbaar te maken, moeten we dag na dag keihard werken. Dat doen we met een klein team dat gelooft in zijn project.

Wij willen graag doorgaan met DeWereldMorgen.be. Nu meer dan ooit. Er is nood aan media, waar informatie over alle geledingen van de maatschappij te vinden is.

Uw steun is nodig. Niet om winst te maken, maar om te doen waar we goed in zijn.

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

about
Toon menu

Wantoestanden bij de opvang van vluchtelingen in Griekenland

woensdag 20 juni 2012

Vluchtelingen in Griekenland overleven in erbarmelijke omstandigheden. Er is amper opvang, slaapplaats of eten en ze durven niet buiten te komen uit angst voor racistisch geweld. Vorige week publiceerden PRO ASYL en de Griekse Raad voor Vluchtelingen een rapport over systematisch politiegeweld tegen vluchtelingen in de Griekse havenstad Patras.

Ana Fontal van ECRE, de Europese Raad voor vluchtelingen, trok naar Athene en sprak er met vluchtelingen en vertegenwoordigers van NGO's en mensenrechtenorganisaties. Omdat ongeveer 90 procent van alle vluchtelingen via Griekenland de EU probeert binnen te komen, is het voor de Griekse autoriteiten bijna onmogelijk om deze toestroom meester te blijven. Daardoor zou de situatie voor de vluchtelingen onverdraaglijk zijn en de afwikkeling van de asielaanvragen nodeloos worden vertraagd.

De documentaire 'How Much Further?' is te zien op Wereldvluchtelingendag, 20 juni 2012, in Cinema Vendôme in Brussel. Eind juni kun je de volledige documentaire ook op DeWereldMorgen.be bekijken.

Deze documentaire is het resultaat van de samenwerking tussen ECRE, het Griekse Forum voor Vluchtelingen en de filmmaker Matthias Wiessler, en ondersteund door het Europees Programma voor Integratie en Migratie (EPIM).

reageer

Eén reactie

  • door Grietje op donderdag 21 juni 2012

    Ben benieuwd hoe het welvarende Turkije gaat reageren als de omgekeerde vluchtelingenstroom op gang komt, van honderdduizenden berooide Grieken dus die de EU ontvluchten nu het nog kan. Dat wordt beslist een 3 sterren opvang met gratis woonst en gegarandeerd werk voor iedereen.

Lees alle reacties