Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Videoreportage: Solidariteitsactie Crown gedwarsboomd

woensdag 20 juni 2012

Videoverslag van de solidariteitsactie voor de werknemers van Crown Cork in Deurne.

Zo'n 500 werknemers en sympathisanten van Crown Cork zijn samengekomen op het parkeerterrein van de firma om er een solidariteitsactie te houden. De directie deelde vorige week mee dat de fabriek haar deuren sluit. Daardoor verliezen meer dan driehonderd mensen hun baan.

Dit verslag werd gemonteerd uit beeldmateriaal voor de documentaire webreeks 'The Pink Elephant', gebaseerd op de bestseller "Hoe Durven Ze! De euro, de crisis en de grote hold-up". Volg de ontwikkelingen van dit project via www.pinkelephantdocumentary.eu

reageer

Eén reactie

  • door Ernest Van Speekseltest op woensdag 20 juni 2012

    Werken we vandaag terug voor de vijand? Uit de praktijk vandaag zien we dat de Crown-directie, de arbeidsverhoudingen herleidt tot een zwarte bladzijde in onze geschiedenis, toen tijdens W.O.II, toen honderdduizenden mensen door de vijand herleid werden tot dwangarbeiders. Begin dit jaar zette een directie van een autofabriek in in ons land een 'knokploeg' tegen stakers in. Vandaag bij Crown worden deurwaarders-ploeg ingezet om de slachtoffers van de bedrijfssluiting te intimideren. Begrippen als sociale partners en sociaal overleg verliezen hier al hun waarde verloren bij deze vijandige handelingen van het patronaat.

Lees alle reacties