Dankzij uw steun zien we de toekomst weer even door een roze bril. DeWereldMorgen.be is voor een groot stuk afhankelijk van lezers die uit sympathie of uit overtuiging maandelijks of regelmatig een som op onze rekening storten.

U was de afgelopen weken met velen om dat te doen. We haalden ruim 22.000€ op. Het helpt om dit jaar niet in het rood te eindigen. Waarvoor dank. En mocht u dat nog niet gedaan hebben, dan kan u nog altijd uw overschrijving maken.

De komende maanden beloven onrustig te worden. De regering-Michel en ook de Vlaamse regering kondigden besparingsplannen aan waartegen de vakbonden storm lopen. De culturele wereld en sociale organisaties verenigden zich in Hart boven Hard.

DeWereldMorgen.be staat klaar om alle facetten van dit protest in beeld en woord te vatten. Er blijft nood aan kritische en onafhankelijke media. Wij gaan er tegenaan en hopelijk zullen we u de komende weken wel ergens – op straat, aan een stakerspost of op een debatavond – tegen het lijf lopen.

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Videoreportage: Solidariteitsactie Crown gedwarsboomd

woensdag 20 juni 2012

Videoverslag van de solidariteitsactie voor de werknemers van Crown Cork in Deurne.

Zo'n 500 werknemers en sympathisanten van Crown Cork zijn samengekomen op het parkeerterrein van de firma om er een solidariteitsactie te houden. De directie deelde vorige week mee dat de fabriek haar deuren sluit. Daardoor verliezen meer dan driehonderd mensen hun baan.

Dit verslag werd gemonteerd uit beeldmateriaal voor de documentaire webreeks 'The Pink Elephant', gebaseerd op de bestseller "Hoe Durven Ze! De euro, de crisis en de grote hold-up". Volg de ontwikkelingen van dit project via www.pinkelephantdocumentary.eu

reageer

Eén reactie

  • door Ernest Van Speekseltest op woensdag 20 juni 2012

    Werken we vandaag terug voor de vijand? Uit de praktijk vandaag zien we dat de Crown-directie, de arbeidsverhoudingen herleidt tot een zwarte bladzijde in onze geschiedenis, toen tijdens W.O.II, toen honderdduizenden mensen door de vijand herleid werden tot dwangarbeiders. Begin dit jaar zette een directie van een autofabriek in in ons land een 'knokploeg' tegen stakers in. Vandaag bij Crown worden deurwaarders-ploeg ingezet om de slachtoffers van de bedrijfssluiting te intimideren. Begrippen als sociale partners en sociaal overleg verliezen hier al hun waarde verloren bij deze vijandige handelingen van het patronaat.

Lees alle reacties