Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Pic Nic the streets: "Gaat de politiek zwichten voor groepje picknickers?"

zondag 10 juni 2012

Zondag iets voor twaalf uur verdreven de eerste picknickers de auto's van de drukke verkeersas dwars door het hart van Brussel. Uiteindelijk zochten meer dan 2000 actievoerders een plaatsje op de boulevard langs de Beurs. Er was lekker eten, muziek, strandstoelen en dekentjes en slechts een éénzame regendruppel. 

"Het duurt veel te lang om Brussel aangenamer te maken. In sommige Vlaamse en buitenlandse steden gaat het veel sneller. Als de overheid niets doet, doen we het zelf", zei initiatiefnemer Philippe Van Parijs.

De actie werd uiteindelijk toegelaten door de burgemeester die zich meteen ook achter de eisen schaarde. Of dat bij de volgende picknicks ook zo zal zijn, wordt afwachten. Volgende week al - op zondag 17 juni - hopen de initiatiefnemers opnieuw de Anspachlaan te bezetten.

Rond 16u ging de politie tot administratieve aanhoudingen over. Veel picknickers hadden toen al een ander plaatsje opgezocht in de stad waar openbare ruimte schaars is. 

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

2 reacties

 • door Michael L. op dinsdag 12 juni 2012

  Z a l i g e reportage!

 • door Veyt Peter op vrijdag 3 augustus 2012

  Eerst en vooral Greet, Jan en Christophe, prachtige reportage, keep up the good work!

  Jan, ik had graag contact met je opgenomen maar je bent een taaie klant op het net! Je kent me wel, ik sprak nog met je tijdens de picknick en jullie draaiden een reportage over la ruinatje! je kan me mailen op swidriglow@gmail.com!

  Groeten vanuit New York!

  Peter

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties