Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Pic Nic the streets: "Gaat de politiek zwichten voor groepje picknickers?"

zondag 10 juni 2012

Zondag iets voor twaalf uur verdreven de eerste picknickers de auto's van de drukke verkeersas dwars door het hart van Brussel. Uiteindelijk zochten meer dan 2000 actievoerders een plaatsje op de boulevard langs de Beurs. Er was lekker eten, muziek, strandstoelen en dekentjes en slechts een éénzame regendruppel. 

"Het duurt veel te lang om Brussel aangenamer te maken. In sommige Vlaamse en buitenlandse steden gaat het veel sneller. Als de overheid niets doet, doen we het zelf", zei initiatiefnemer Philippe Van Parijs.

De actie werd uiteindelijk toegelaten door de burgemeester die zich meteen ook achter de eisen schaarde. Of dat bij de volgende picknicks ook zo zal zijn, wordt afwachten. Volgende week al - op zondag 17 juni - hopen de initiatiefnemers opnieuw de Anspachlaan te bezetten.

Rond 16u ging de politie tot administratieve aanhoudingen over. Veel picknickers hadden toen al een ander plaatsje opgezocht in de stad waar openbare ruimte schaars is. 

reageer

2 reacties

 • door Michael L. op dinsdag 12 juni 2012

  Z a l i g e reportage!

 • door Veyt Peter op vrijdag 3 augustus 2012

  Eerst en vooral Greet, Jan en Christophe, prachtige reportage, keep up the good work!

  Jan, ik had graag contact met je opgenomen maar je bent een taaie klant op het net! Je kent me wel, ik sprak nog met je tijdens de picknick en jullie draaiden een reportage over la ruinatje! je kan me mailen op swidriglow@gmail.com!

  Groeten vanuit New York!

  Peter

Lees alle reacties