Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Als de luchtbel spat

zaterdag 19 mei 2012

AANDACHT - bent u er bij op de Zinnekeparade. Dan kan u korte video-opnames van uw gsm, fototoestel of videocamera  laten verschijnen op DeWereldMorgen.be, stuur je filmpje van max.1' naar video@dewereldmorgen.be of ga naar  http://www.dewereldmorgen.be/zinneke

Een groep expats dook enkele maanden onder in de wanordelijke en knotsgekke wereld van de Zinneke Parade, een tweejaarlijks Brussels sociaal-artistiek evenement. Dit is het laatste deel: Bulxelles.

Brussel staat bekend als een multiculturele stad. Elke dag arriveren er mensen uit alle delen van de wereld. Ondanks die diversiteit lijkt het wel alsof elke gemeenschap er in haar eigen 'luchtbel' leeft. Er vindt schijnbaar geen echte, authentieke uitwisseling met de buitenwereld plaats.

Op een evenement als de Zinnekeparade komen die verschillende 'luchtbellen' met elkaar in contact – en in botsing – door middel van kunst, ontmoetingen met de 'ander' en cultuur in de breedst mogelijke zin van het woord. Kan Zinneke de luchtbel uiteen doen spatten, en eindelijk voor echte uitwisseling en verandering zorgen?

Chihai, afkomstig uit Vietnam, Mope uit Congo en Ines uit Portugal vertellen hoe ze in Brussel terechtkwamen en wat de Zinnekeparade voor hen betekent.

WeVIEWIt is een project van Greet Brauwers in samenwerking met DeWereldMorgen.be en Zinneke vzw en met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

reageer

Er zijn nog geen reacties op deze video.