Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Duurzame verplaatsingen in Brussel: een portret van Edwin Hacken

maandag 16 april 2012

Edwin Hacken woont en werkt in Brussel en verplaatst zich met de fiets, vaak ook in combinatie met het openbaar vervoer. Hij doet dagelijks afstanden tussen Sint-Lambrechts-Woluwe en Ganshoren, met daarbij ook nog andere ritten zoals huisbezoeken voor zijn werk als zorgregisseur en freelance massagetherapeut. Dat combineert hij met een gezinsleven met twee kinderen, die van jongsaf de duurzame vervoersmicrobe van hun vader meekregen.

Met veel goede wil en doorzettingsvermogen zijn duurzame verplaatsingen mogelijk, ook in Brussel met jonge kinderen. Het is helaas geen eenvoudige keuze en er is nog veel werk aan de winkel vooraleer alle Brusselaars meegaan in dit verhaal voor een meer leefbare en duurzame stad.

Camera tijdens interview: Petar Veljacic

reageer

Eén reactie

  • door Griet op dinsdag 17 april 2012

    Super, Edwin!!! Wij doen hetzelfde in Gent en ik hoop echt dat meer en meer mensen gaan beseffen dat fietsen een ongelooflijke meerwaarde heeft op zoveel vlakken! Naast de mindere bijdrage tot onveilige wegen en onzuivere lucht is het ook sociaal, leuk, ontstressend, goed voor de conditie, budgetvriendelijk, kindvriendelijk en nog zoveel meer!!!

Lees alle reacties