Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Duurzame verplaatsingen in Brussel: een portret van Edwin Hacken

maandag 16 april 2012

Edwin Hacken woont en werkt in Brussel en verplaatst zich met de fiets, vaak ook in combinatie met het openbaar vervoer. Hij doet dagelijks afstanden tussen Sint-Lambrechts-Woluwe en Ganshoren, met daarbij ook nog andere ritten zoals huisbezoeken voor zijn werk als zorgregisseur en freelance massagetherapeut. Dat combineert hij met een gezinsleven met twee kinderen, die van jongsaf de duurzame vervoersmicrobe van hun vader meekregen.

Met veel goede wil en doorzettingsvermogen zijn duurzame verplaatsingen mogelijk, ook in Brussel met jonge kinderen. Het is helaas geen eenvoudige keuze en er is nog veel werk aan de winkel vooraleer alle Brusselaars meegaan in dit verhaal voor een meer leefbare en duurzame stad.

Camera tijdens interview: Petar Veljacic

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door Griet op dinsdag 17 april 2012

    Super, Edwin!!! Wij doen hetzelfde in Gent en ik hoop echt dat meer en meer mensen gaan beseffen dat fietsen een ongelooflijke meerwaarde heeft op zoveel vlakken! Naast de mindere bijdrage tot onveilige wegen en onzuivere lucht is het ook sociaal, leuk, ontstressend, goed voor de conditie, budgetvriendelijk, kindvriendelijk en nog zoveel meer!!!

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties