Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Vrouwen op de vlucht

woensdag 7 maart 2012

De jonge Eritrese vrouw, Senait, is op de vlucht omdat ze zwanger raakte van haar vriendje. En Rabiatou uit Guinee-Conakry beschrijft op beklemmende wijze hoe ze tot twee keer toe besneden werd. Ook zij moest vluchten omdat ze een verkeerde partner koos. Maar in België, het land waar ze hoopte veilig te zijn, werd Rabiatou opnieuw misbruikt.

De tocht van beide vrouwen eindigt in het Klein Kasteeltje, in Brussel, waar ze samenleven met zo'n 800 andere asielzoekers. De kamers zijn er piepklein, en hier en daar staat er schimmel op de muur. De vrouwen voelen zich er echter veilig. En ook de animaties, zoals workshops fotografie van fotografe Lisa Van Damme, een initiatiecursus bodypercussion of gedichten schrijven voor wereldvrouwendag worden op enthousiasme onthaald.

Op vraag van Fedasil werden de vrouwen onherkenbaar gefilmd en ook hun namen werden veranderd.

Foto's Lisa Van Damme

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

2 reacties

  • door jan peeters op donderdag 8 maart 2012

    Hier werd vandaag in de media veel gepalaverd over het feit dat vrouwen in België iets minder verdienen dan mannen. Inderdaad, vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in sommige beroepen waar iets meer bij verdiend wordt, zoals direktiekaders, bouwvakkers, ingenieurs e.d. (Probeer maar eens een vrouw te vinden die voor beroep als metselaar wil werken, of in de wegenbouw). Dit luxeprobleem steekt schril af tegen de erbarmelijke situatie waarbij veel vrouwen in andere delen van de wereld er aan toe zijn. Dat is pas echte diskriminatie en misdadig, maar in de krant waarop ik ben geabonneerd en die vandaag door vrouwen is samengesteld werden er niet zoveel woorden aan vuilgemaakt, de enkele centjes die vrouwen hier minder verdienen waren belangrijker.

    • door walterboef1 op dinsdag 27 maart 2012

      Beste Ik vind dat hersens hebben en inzet en karakter NIET SEXE GEBONDEN ZIJN; Gelijk werk voor gelijk loon! De baas verdient evenveel aan meerwaarde! Wat je poneert om de vrouw als metser,wegenbouwer te laten werken illustreert uw onbekendheid met deze beroepen. Zakken cement van 50 kg NU herleid tot 25 kg verslijten je body evengoed en er is nog steeds het verschil in spierstelsel tussen de beide geslachten EEN MAN DIE OP ZIJN 55 ste niet versleten is in deze branche is een zeldzaamheid. Nu ze nog tot hun 67 ste laten werken dan vallen ze dood voor ze pensioen zouden kunnen trekken. De jongeren laten we werkeloos ! Is dat het scenario??? Daarmee is de pensioenkas ook uit de problemen! Een overweging

    Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties